09:28, čet, 28. Mar

Marprom prevzema Bike park na Pohorju





Že nekaj časa spremljamo zgodbe, da je zeleni, poletni in kolesarski turizem nujen za razvoj Mariborskega Pohorja, a letos se je na razpis za najem bike parka prijavil zgolj en ponudnik – podjetje Marprom. Kaj pa tisti, ki se že leta ukvarjajo s kolesarstvom?

downhill, Pohorje (3)

Kako to, da se nekdo, ki soustvarja pogoje razpisa, ker predlaga izhodiščno ceno dnevne vozovnice, prijavi na ta razpis, četudi so nam nazadnje pojasnili, da za Bike park na Pohorju nimajo pretiranega interesa? Andrej Verlič, koordinator Marpromovih aktivnosti na Mariborskem Pohorju, pojasnjuje, da gre za “velik interes, da je v funkciji krožno-kabinska žičnica in v tem smislu je Marprom tisti, ki je ustanovil konzorcij, v katerem sodelujejo vsi, ki so zainteresirani, da se v poletnih mesecih na Mariborskem Pohorju kaj dogaja”. V tem konzorciju naj bi (pri upravljanju Bike parka) kot podizvajalca sodelovala Iztok Tomšič in Matej Stapič. Slednji se je v sodelovanju z Luko Rakušo (lastnikom trgovine Luka’s bikes) že večkrat želel potegovati na tem istem razpisu. Rakuša nam je pojasnil, da se letos za to nista odločila, ker sta “pač enostavno časovno videla, da je to prevelik zalogaj, da greva sama v to, ker pač imava vsak svoje službe. Me pa veseli, da se je Matej dogovoril z Marpromom in Iztokom Tomšičem, da bo izvajal gradbena dela na progi.

downhill, Pohorje (2)

Za upravljanje Bike parka se je letos (podobno kot že pred leti) želel potegovati tudi Matej Obu iz Zadruge BikeLab, a si dejavnosti, s katero ne bi bili rentabilni in, ki je ne bi mogli razvijati, ne morejo privoščiti. To je pojasnil s preprostim izračunom: “Pred leti, ko je Bike park obratoval s tremi progami, je stala vozovnica 28 evrov. Zdaj, ko bo obratoval samo z eno progo, pa je izhodiščna cena, ki jo zahteva Marprom z žegnom Mestnega sveta, 18 evrov. Končna cena za uporabnika, ki bo uporabljal že omenjeno le eno progo, po moji zelo pogumni oceni ne bo mogla presegati 24 evrov. Torej bi vsak, razen Marproma, park moral voditi za največ 6 evrov razlike v ceni na vozovnico, medtem ko bi oz. bo Marprom zaslužil znatno več.” Zato se Zadruga BikeLab na razpis letos ni prijavila.

downhill, Pohorje (1)

Na glede na vse, Marprom začasno (do meseca maja, ker do takrat imajo koncesijo) prevzema Bike park na Pohorju. Odprli naj bi ga čez približno dva tedna.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.