13:04, pet, 29. Mar

Mariborski rokometaši se pripravljajo na novo sezono





S pripravami na novo sezono so pričeli tudi rokometaši mariborskega Branika. Moštvo, ki ima ob odhodu in prihodu nekaterih igralcev precej mlado podobo, a zaradi tega nič kaj manj izkušeno, pa ob naporih treningih čaka kar nekaj pripravljalnih tekem.

Trener Marko Šibila, pred katerim je že peta sezona na klopi mariborskega Branika, ima na voljo skoraj celotno moštvo, v polni meri ne sodelujeta le bratranca iz Škofje Loke Gašper Hrastnik, ki še ni povsem nared po operaciji levega ramena, in Grega Jamnik, ki je tik pred pripravami staknil poškodbo zapestja. Pripravam, ki bodo večji del potekale v Mariboru, pa sta se pridružila tudi mladinca, brata dvojčka, Nejc in Staš Krabonja. “Na pripravah ne posvečamo večje pozornosti zgolj fizični pripravi, saj od igralcev pričakujem, da za to sami ustrezno poskrbijo. V tej smeri so dovolj izobraženi, potreben je le moment volje. Moram reči, da so vsi prišli v dobrem stanju in tako lahko takoj pričnemo delati tudi z žogo. Potrebno je opraviti čim več treninga v specifičnih okoliščinah igre z žogo,” je dejal trener mariborskih rokometašev, ki je dodal, da bodo priprave še na višji ravni, ko se bo pridružil pomočnik Klemen Luzar, ki v vlogi pomočnika selektorja s slovensko mladinsko reprezentanco uspešno nastopa na evropskem prvenstvu v Avstriji.

V primerjavi s prejšnjimi sezonami je tokratna postava moštva višja in fizično močnejša. “Vsi fantje so postavni, nekateri pa res izstopajo. To pa ni zagotovilo za uspeh, saj brez rokometnega znanja ne gre. Res je, da gre za mlade fante, ki pa imajo za sabo že določeno rokometno zgodbo in s tem tudi kar nekaj izkušenj. Verjamem, da bo za njih igranje za Maribor dodatna referenca v njihovi športni karieri ter da je pred nami uspešna sezona,” meni Šibila, ki se je tudi za te priprave dogovoril za kar nekaj pripravljalnih tekem z uglednimi tekmeci, kot so francoski Tremblay, madžarski Csurgo, hrvaški Zagreb in drugi.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.