20:59, pet, 19. Apr

Mariborski redarji “zatožili” šefa





V mariborskem redarstvu prihaja do novih konfliktov. Vodji Medobčinskega inšpektorata in redarstva Maribor Franju Švajgerju naj bi redarji – člani območnega Policijskega sindikata – očitali številne nepravilnosti. V sindikatu pravijo, da so nepravilnosti dokazali, na mariborski občini pa, da zadeve preiskujejo.

Vodja Medobčinskega inšpektorata in redarstva Maribor Franjo Švajger je ostal brez pooblastil za vodenje obeh služb, a je še vedno vodja celotnega urada. Predstavnica službe za odnose z javnostmi na Mestni občini Maribor Taja Kordigel je danes povedala, da je to posledica zapolnitve praznih delovnih mest na čelu obeh služb, medtem ko domnevne kršitve pristojnosti, ki jih Švajgerju očitajo sodelavci in predstavniki območnega Policijskega sindikata Podravje, še preiskujejo: “Ne moremo storiti nadaljnjih korakov, vse dokler nepravilnosti niso formalno-pravno ugotovljene.”

Taja MOM

Predsednica območnega policijskega sindikata Anita Arzenšek je potrdila, da so predstavnike MOM opozorili na Švajgerjeve številne kršitve pristojnosti, ki so jih podkrepili s primernimi dokazili. Pričakujejo, da bodo pristojni na MOM Švajgerju odvzeli (tudi) položaj vodje celotnega urada, a da jih je direktor mestne uprave MOM Marko Žula na tej točki izigral. “Gospod Švajger se nam ne zdi primeren za opravljanje te funkcije,” je dejala. Redarji, ki so člani sindikata, pa mu denimo očitajo kršitev pristojnosti, opustitev dolžnega ravnanja in nedostojnega obnašanja.

Arzenšek POL. sindikat

Spomnimo: v Medobčinskem inšpektoratu in redarstvu Maribor je v zadnjih letih že večkrat prišlo do konfliktov in medsebojnih obtoževanj. Na začetku leta 2012 je denimo (tudi javnost) razburjala zaposlitev Mitje Senekoviča, sina župana Občine Pesnica. To na MOM – po besedah Kordiglove – še vedno preučujejo. Še ena od odmevnih “redarskih afer” pa se je pred približno letom dni zgodila v Dupleku, kjer naj bi redar(-ja) natakarici v lokalu v kavo zlil(-a) solzivec.

REDAR

Podrobnosti v oddaji Občinski informator! Ta petek, 25.7., ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.