15:25, tor, 23. Apr

Mariborski nogometaši drevi prvič s Sevillo





Nogometaši Maribora se bodo drevi ob 21.05 na Ljudskem vrtu pomerili s špansko Sevillo. Gre za prvo tekmo drugega dela evropske lige, povratna bo čez teden dni v Španiji. Mariborska zasedba se je na nadaljevanje sezone nazadnje pripravljala v Turčiji, odigrala nekaj močnih tekem, ekipa pa že komaj čaka današnji obračun.

Kljub poplavi športa in vrhunskih dosežkov slovenskih športnikov in športnic v teh dneh, ko na olimpijskih igrah v Sočiju za stavo osvajajo odličja, bo vsaj danes zvečer štajerska prestolnica znova dihala z nogometom. Po zimskem premoru po stadion ljudski vrt poln, razprodanih je vseh 12.500 mest, na tekmo šestnajstine finala evropske lige prihaja tudi 150 španskih navijačev.

Mariborska ekipa je v tej sezoni prvič v zgodovini prezimila v evropskih tekmovanjih, zato bo tokratna tekma tudi nekakšna novost. A vodstvo kluba ničesar ne prepušča naključju, ne skriva, da je želja po zmagi velika, a ostaja trener Ante Šimundža kljub vsemu realist. Sevillo si je ogledal v živo na prvenstveni tekmi proti Valencii, po njegovih besedah gre za ekipo, ki bo zelo nevarna iz protinapadov.

Tekmo bodo sodili madžarski sodniki, 34-letni Istvan Vad v evropskih pokalnih tekmovanjih v Maribor prihaja že tretjič, pomagala mu bosta Istvan Albert in Zsolt Attila Szpisjak.

nk maribor

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.