08:47, sob, 20. Apr

Mariborski mestni svetniki znova na preizkušnji





Mariborski mestni svetniki so danes znova klicani na odgovornost, saj je napovedana nova seja mestnega sveta. Župan Andrej Fištravec upa, da se jih bo tokrat vendarle odzvalo zadostno število, da bodo lahko zasedali. Med drugim naj bi se posvetili razpravi o azilnem domu in podeljevanju koncesije za žičniške naprave na Mariborskem Pohorju.

Seja MOM

V zadnjem tednu dni so zaradi premajhne udeležbe mestnih svetnikov odpadla že tri srečanja, in sicer v ponedeljek nadaljevanji septembrske redne in izredne seje, že v petek pa bi morali na izredni seji na zahtevo opozicije razpravljati o morebitni vzpostavitvi azilnega doma v Mariboru.

Slednje so prestavili na danes. Najprej bodo sicer nadaljevali še nedokončano septembrsko redno sejo, s katere jim poleg poročila o izvrševanju proračuna v prvi polovici leta ostaja še odločanje o prenosu mestne blagajne na zunanjega izvajalca, znižanju pogojev za kandidate za direktorja Sinagoge in potrditev zaključka likvidacijskega postopka v zavodu Maribor 2012.

Po razpravi o azilnem domu, kjer bo bojazni mestnih svetnikov na čelu z Novo ljudsko stranko (NLS) poskušal pomiriti državni sekretar na notranjem ministrstvu Andrej Špenga, sicer mestni svetnik SMC, bo sledila redna oktobrska seja.

Na dnevnem redu slednje imajo med drugim drugo obravnavo odloka o koncesiji za Pohorsko vzpenjačo in druge žičniške naprave na Mariborskem Pohorju. V prvem branju v začetku septembra so po dolgotrajni razpravi sprejeli vrsto nejasnih sklepov. Med drugim so soglašali, da se koncesija podeli podjetju v večinski lasti občine. Ali bo to Marprom, ki je zadnji dve leti reševal zimsko sezono na tem delu Pohorja, in za kako dolgo obdobje, pa naj bi odločilo šele drugo branje.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.