09:20, pet, 29. Mar

Mariborski mestni svetniki o rebalansu proračuna





Mariborski mestni svetniki bodo na današnji seji obravnavali drugi rebalans letošnjega proračuna občine. Ta predvideva zvišanje proračuna za 1,5 milijona evrov na 189,1 milijona.

“Gre za dodatna plačila prihodkov v proračun, in sicer se povečujejo najemnine za infrastrukturo za izvajanje gospodarske javne službe, višji bo tudi presežek Mariborskih lekarn na podlagi sklepa zavoda. Dodatno je plačilo kupnine za prodajo družbe Dimnikarstvo Maribor, za kar smo postopek izvedli letos,” je pojasnila vodja urada za finance in proračun Mateja Cekić. Dodatna sredstva bodo po njenih besedah med drugim namenili za vrtce, gasilce in ceste.

Mestni svetniki bodo danes med drugim sprejemali tudi strategijo Pametno mesto Maribor 2030, ki je po besedah Mateje Bitenc iz občinske službe za razvojne projekte in investicije prva tovrstna strategija v Sloveniji.

Na dnevnem redu sta tudi prva obravnava občinskega podrobnega prostorskega načrta za stanovanjsko sosesko Novo Pobrežje ter seznanitev z pričetkom nove cikla participativnega proračuna Mestne občine Maribor za obdobje 2023-2024, ko je za ta namen rezerviranih milijon evrov.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.