06:02, čet, 25. Apr

Mariborski mestni svetniki danes znova o prenovi Ljudskega vrta





Mariborski svetniki bodo na današnji seji znova potrjevali dokumentacijo za projekt prenove stadiona Ljudski vrt, potem ko so odločanje o rekonstrukciji stare tribune januarja zaradi več ključnih napak v predloženem gradivu preložili na tokratno sejo. Ocenjena vrednost projekta je 5,68 milijona evrov, od katerih bo 187.500 doniral nogometni klub.
ljudski vrt

Mariborska občina je 5,49 milijona evrov zagotovila v letošnjem proračunu, preostali delež, ki ga bo prispeval mariborski nogometni klub, pa je namenjen pripravi projektne dokumentacije. Večji del naložbe v višini 4,6 milijona bodo na mestni občini zagotovili z najemom posojila, ki je že bilo potrjeno ob sprejemu proračuna.

V predinvesticijski zasnovi so v primerjavi z januarsko sejo popravili finančno konstrukcijo, ki je zdaj v celoti usklajena s proračunom. Do začetka marca naj bi pripravili vse za objavo razpisa za izbiro izvajalca gradbenih del pod severno in južno tribuno, kjer ne rabijo pridobiti gradbenega dovoljenja, za celovito prenovo zahodne tribune pa bodo to storili mesec ali dva pozneje.

Kot zagotavljajo na občini, za zdaj še vedno velja, da naj bi projekt zaključili do konca leta, a se lahko zaplete predvsem pri pridobivanju gradbenega dovoljenja, če bi se kakšna stranka v postopku pritožila.

Mariborski mestni svet bo sicer danes prvič obravnaval tudi spremembe odloka o ureditvenem načrtu športno-rekreacijskega območja Ljudski vrt, tokrat na pobudo Teniškega kluba Branik. V naslednjih petih letih naj bi namreč prenovili kletne etaže in uredili pomožne prostore, dozidali novo teniško dvorano in energetsko sanirali ter prenovili obstoječo dvorano.

Med pomembnejšimi temami bodo še spremembe odloka o uporabi javnih površin, razprava o dokumentu identifikacije investicijskega projekta za obnovo notranjosti telovadnice na OŠ Tabor I ter projekt energetske sanacije javnih objektov v lasti občine, ki jih načrtujejo preko doseženih prihrankov po modelu energetskega pogodbeništva.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.