06:41, pet, 19. Apr

Mariborski mestni svetniki danes na izredni seji o selitvi knjižnice





Potem ko na dopisni seji prejšnji teden niso bili sklepčni, bodo mariborski mestni svetniki o predlagani selitvi osrednje enote Mariborske knjižnice v bivšo stavbo Probanke na Trgu Leona Štuklja, bodo o tem odločali na današnji izredni seji, na kateri bodo imeli možnost, da javno predstavijo svoja stališča in opravijo širšo razpravo o tej temi.
seja-ms-mom

Na današnji izredni seji bodo sprejemali dokument identifikacije investicijskega projekta za umestitev Mariborske knjižnice v bivšo stavbo Probanke, kar je po navedbah vodstva občine podlaga za spremembo vladnega sklepa, s katerim je ta lani obljubila, da bo za reševanje prostorske stiske Mariborske knjižnice prispevala 2,7 milijona evrov. A je to vezala na ohranitev knjižnice na Rotovškem trgu, zdaj pa bi bilo treba spremeniti vladni sklep tako, da je mogoče ta sredstva dobiti tudi za njeno selitev na drugo lokacijo.

Kot je pojasnil župan Andrej Fištravec, je namreč to lažje uresničljivo in cenejše kot obnova sedanje stavbe na Rotovškem trgu, za kar bi po idejnem načrtu iz leta 2008 potrebovali več kot 20, po nekaterih ocenah celo 32 milijonov evrov. Selitev v stavbo Probanke pa bi po navedbah mestne uprave stala nekaj manj kot osem milijonov evrov.

Največ bi morali odšteti za odkup stavbe, ki je trenutno v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Pri tem občina navaja dve možnosti. Prva je, da z najetim bančnim posojilom kupi objekt od DUTB, s katero se trenutno še pogaja glede odkupne cene. Druga, za občino ugodnejša možnost pa je menjava objektov – ministrstvu za notranje zadeve ponuja v lastništvo tri stavbe, ki jih ima trenutno v najemu policija.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.