09:45, pet, 19. Apr

Mariborski Lions klubi darovali vozilo za prevoz hrane





Mariborski lionisti so danes v okviru projekta Viški hrane Centru za socialno delo Maribor predali vozilo za prevoz hrane. Sredstva za nakup vozila so rezultat skupne akcije, ki so jo pripravili mariborski Lions klubi ob podpori vseslovenske Zveze Lions klubov.

S predajo vozila so zaokrožili humanitarni projekt Viški hrane, ki jih sicer donirata trgovski podjetji Mercator in Tuš in pri katerem sta poleg velikega števila prostovoljcev iz vseh treh mariborskih Lions klubov, Zarja, Maribor in Piramida, zelo pomembno vlogo imela tudi Mestna občina Maribor in Center za socialno delo Maribor.

Projekt porabe pripravljene hrane, ki ostane po zaprtju trgovin in bi postala biološki odpadek, so v Mariboru pričeli izvajati oktobra lani. Na osnovi donatorstva s trgovsko družbo Mercator so začele članice Lions kluba Maribor Zarja hrano po zaprtju trgovine prevzemati in voziti v Zavetišče za brezdomce, ki deluje v okviru centra za socialno delo in kjer so poskrbeli, da je hrana razdeljena tistim, ki jo potrebujejo.

Glede na težke socialne razmere nekaterih družin in posameznikov v Mariboru je bil projekt letos vključen tudi med dopolnilne programe na področju socialnega varstva v Mestni občini Maribor in v mestni proračun za leto 2014. Na ta način so omogočili profesionalno izvajanje tega projekta, saj so po njegovi zaslugi zaposlili eno osebo.

DSC_4847

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.