18:14, čet, 28. Mar

Mariborski Hostel Pekarna najlepši in najgostoljubnejši mladinski hotel v Sloveniji





Hostel Pekarna, ki deluje pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor, je prejel 1. mesto v kategoriji mladinskih prenočišč v tekmovanju Turistične zveze Slovenije v akciji “Moja dežela – lepa in gostoljubna”.

Vir: MKC Maribor
Vir: MKC Maribor

Mariborski Hostel Pekarna je torej najlepši in najgostoljubnejši mladinski hotel v Sloveniji.

Kot so pojasnili v uradni obrazložitvi, je moderen hostel z dobro lokacijo. V ponudbi ima tudi sobo za funkcionalno ovirane goste in apartmaje, ki imajo lastno kopalnico in mini kuhinjo ter garsonjere, z lastno kuhinjo, kopalnico in malo teraso. Oprema hostla ima svojo zgodbo – to je zgodba prostora, njegova zgodovina ter širše zgodovina Maribora. Druga pomembna tema je reciklaža in odgovorno ravnanje z odpadki (ločevanja) in del opreme so zato rabljeni predmeti, ki iz katerih so izdelali nov predmet, mu dali novo funkcijo (npr. svetilka, narejena iz starih kaset). Glede ločevanja odpadkov pa svoje goste na to opozarjajo na simpatičen način. Sobe so tematsko opremljene s fotografijami iz preteklosti Maribora in Pekarne. Hostel ima zanimivo že omenjeno opremo in veliko je simpatičnih detajlov, ki mu dajejo domačnost in prostoru dajo prijetno atmosfero – veliko je cvetja, zeliščni vrt, »zid slavnih« ipd. Gostom nudi brezplačen internet (WiFi) in ima internetni kotiček, kjer si lahko izposodiš računalnik. Ima urejene terase in več kotičkov za branje, počitek in druženje gostov. Na voljo sta tudi 2 seminarski sobi. Vodstvo hostla in tudi mladinskega centra, katerega del je hostel se trudi, da bi ta okoliš, ki je del alternativne kulture, naredil za Mariborčane in njegove obiskovalce gostoljuben, odprt in varen.

“Nagrada je dokaz, da smo odlična ekipa z jasnim ciljem. Nič ni nemogoče, če znamo prisluhniti drug drugemu. Za velike zgodbe v turizmu je potrebna ekipa,” je dejala Zdenka Borak, vodja hostla Pekarna.

Maja Malus Azhdari, direktorica MKC Maribor, pa je ponosna na zaposlene. “S skupnimi močmi in delavnostjo ustvarjamo velike zgodbe Maribora ter stremimo k povezovanju vseh v mestu. Hvaležna sem vsem, ki prepoznajo, da so zgodbe skupnosti, domačnosti, reciklaže ter samooskrbe, zgodbe, s katerimi se Maribor lahko ponaša, “ je povedala Azhdarijeva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.