19:10, čet, 25. Apr

Mariborski dijaki zopet dobrodelni





Člani Dijaške skupnosti Maribor so včeraj priredili dobrodelni koncert za socialno ogrožene družine dijakov. Z glasbenim vložkom jih je podprl Vlado Kreslin, predstavile pa so se tudi še neuveljavljene dijaške glasbene skupine. Ker se dijaki vse bolj zavedajo položaja v krizi, so tudi tokrat združili moči in pomagali sovrstnikom. S skupnimi močmi so zbrali 1.575,00 EUR.

dobrodelni koncert stuk ds mb (8)

Najprej palačinke, nato zabava

Člani Dijaške skupnosti Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), so pripravili koncert s humanitarno noto. Pred tem pa so poskrbeli tudi za “dobrodelne” palačinke. Sredstva so zbirali za dijake – sovrstnike, ki se iz dneva v dan prebijajo skozi vse večjo socialno stisko. V ta namen so se jim pridružile tudi še neuveljavljene dijaške glasbene skupine mariborskih srednjih šol, nastopil pa je tudi Vlado Kreslin. Svojo podporo jim je med drugimi izkazal podpornik tovrstnih akcij Marko Soršak Soki in jim podaril zbirko DVD-jev “20 za 20”.

dobrodelni koncert stuk ds mb (11)

Mariborski dijaki v zadnjih letih svoj program delovanja vse bolj usmerjajo na humanitarno področje. Po uspešno izpeljanih »božičnih« bazarjih, so se odločili še za korak naprej. “Število dijakov, ki se znajdejo v težkem socialnem ali finančnem položaju, je vedno večje, zato smo se odločili pomagati,” je povedal Miha Dajčman, predsednik Dijaške skupnosti Maribor. K temu pa dodal: “Del denarja bomo donirali humanitarnemu društvu »Borisa Krabonje 29. oktober«”, saj – kot pravi Dajčman – pomagajo vedno več socialno ogroženim družinam.

V Mariboru se kriza odraža tudi zaradi vedno večje brezposelnosti, zato so številni dijaki primorani v delo preko študentskih servisov, da svojim družinam pomagajo skozi mesec.

S tem namenom pa so njihovi sovrstniki poiskali priložnosti pomagati, in pripravili prvi humanitarni koncert. Na slednjem so poleg pomoči svojim sovrstnik, pomagali tudi dijaških glasbenim skupinam, ki so še neuveljavljene in jim s tem ponudili možnost nastopa na »velikem« odru ŠTUK-a. Sredstva za sovrstnike so tako pomagali zbirati glasbeni ustvarjalci 6-ih različnih srednjih šol iz Maribora in Slovenske Bistrice.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.