02:41, čet, 25. Apr

Mariborske lutke odslej tudi v kavarni





V Lutkovnem gledališču Maribor bodo danes odprli družinsko kavarno. Minoritska kavarna, po svoji naravi družinski klub, ne bo namenjena le gostinski dejavnosti, temveč bodo v njej izvajali tudi predstave in delavnice za otroke. Prva v nizu bo na sporedu interaktivna predstava za najmlajše Zima v režiji Nike Bezeljak.

Minoritska kavarna pričakuje obiskovalce vseh starosti ob sobotah med 9. in 19. uro. Nudili bodo naravno pridelane dobrote manjših lokalnih pridelovalcev, združenih v zadrugi Dobrina, del kavarniškega prostora pa so preuredili v domišljije poln prostor, v katerem bodo najmlajši lahko aktivno preživljali prosti čas ob ogledu predstav, poslušanju zgodb, spoznavanju lutkovnih svetov in pripovedovanju.

Prva v seriji štirih gledaliških doživetij v Minoritski kavarni je predstava Zima, ki je na sporedu danes. Avtorica uprizoritvene predloge in režiserka je Nika Bezeljak, avtorica likovne podobe pa Nina Šulin. Igralka LGM Metka Jurc v vlogi zajčka otroke popelje skozi celostno gledališko doživetje z izbrano slovensko avtorsko in ljudsko poezijo.

V prihodnjih sobotah obiskovalce čakajo še poslušalnici radijske igre z likovnim ustvarjanjem Zakaj ima vsak fižolček bel trebušček ter Koga se strah boji, gledalnica televizijskega posnetka predstave in predstavitev zdravilnih zelišč Zelišča male čarovnice ter gledalnica in delavnica o jabolkih Sneguljčica.

Kavarno, ki se nahaja v jugozahodnem delu pritličja minoritskega samostana, so odprli tri leta po selitvi lutkovnega gledališča v obnovljene prostore na Lentu. Kmalu naj bi bila dokončana tudi izgradnja zunanjega avditorija, vzporedno pa teče še obnova sosednje minoritske cerkve, kjer bodo gradbena dela predvidoma zaključena do konca letošnjega leta.

S tem bo novo podobo dobil ves nekdanji samostanski kompleks na levem nabrežju Drave v Mariboru. Še vedno pa tam podobo kazi propadajoči Žički dvorec, za katerega občina išče kupca.

Vir: STA
Lutkovno

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.