15:42, sob, 20. Apr

Mariborska občina ob koncu poletja išče najemnika “bike” steze





Mariborski občini in javnemu podjetju Marprom, ki po lanskem propadu Športnega centra Pohorje upravlja z zmogljivostmi na Pohorju, v letošnjem poletju kljub drugačnim napovedim ni uspelo odpreti Bike parka, ki je na Pohorju pomemben za poletni turizem. Mestna občina je danes le objavila javno zbiranje ponudb za oddajo ene od kolesarskih stez.

slika je simbolična
slika je simbolična

Z objavljenim razpisom bo mestna občina iskala upravljavca za kolesarsko stezo Flow line, ene izmed treh kolesarskih stez, ki so se uporabljale v okviru Bike parka na Pohorju in je tudi edina, ki ima trenutno vsa dovoljenja za uporabo. Kot so pojasnili na občini, so razpis objavili šele po tem, ko so pridobili vsa potrebna dovoljenja in soglasja za obratovanje steze.

Flow line je sicer najdaljša in najbolj uporabna od treh kolesarskih stez, ki so se v preteklosti že uporabljale na Pohorju. V primeru legalizacije vseh treh kolesarskih stez hkrati bi bili birokratski postopki predolgi in nobene od stez ne bi bilo mogoče uporabljati že letos, pojasnjujejo na občini in dodajajo, da je v teku tudi postopek za pridobivanje dovoljenj za preostali dve stezi.

Zainteresirani za najem bodo imeli 15 dni časa, da se prijavijo na objavljen razpis, zaradi časovne omejenosti obratovanja, saj se to praviloma zaključuje zadnji vikend v oktobru, bo mariborska občina takoj naročila nujna vzdrževalna dela na sami progi in objektih, da bo po zaključenem postopku izbrani ponudnik lahko takoj začel z obratovanjem.

Zaradi neobratovanja in zanemarjenosti v preteklem obdobju morajo nujno izvesti vzdrževalna dela, za kar po ocenah potrebujejo dva tedna. Če bi tudi vzdrževalna dela prepustili izbranemu ponudniku, bi se namreč odprtje kolesarske steze zamaknilo v oktober, tako pa bi lahko kolesarsko stezo odprli že konec septembra.

Prav Bike park je bil med poletno sezono v preteklosti eden glavnih virov zaslužka tudi za upravljavca Pohorske vzpenjače. To je po propadu ŠC Pohorje postal Marprom, kjer pa po pisanju današnjega Večera ocenjujejo, da so zaradi nedelovanja kolesarskega parka ostali brez 150.000 do 200.000 evrov prihodkov od gondole.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.