06:13, sob, 20. Apr

Mariborska občina je mladim prijazna občina





Inštitut za mladinsko politiko je danes podelil certifikate mladim prijaznim občinam. Certifikat je prevzel tudi podžupan Mestne občine Maribor Saša Pelko.

Certifikat podeljuje Inštitut za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Na inštitutu so ob tem sicer izpostavili, da so mladi med 15. in 29. letom starosti postali ena najbolj ranljivih skupin prebivalstva. Obstoječi certifikat, ki ga je mariborska občina prejela kot ena izmed prvih slovenskih občin leta 2012, se s tem podaljšuje do leta 2020.

 

Mariborski podžupan je ob prejemu certifikata izpostavil predvsem dva rezultata, ki sta zaznamovala preteklo obdobje. To je nagrada NALAS, ki jo je Mestna občina Maribor prejela za primer dobre prakse “Soustvarjanje socialnih prostorov – za mlade z mladimi” in soglasno sprejetje ter sedaj tudi uspešno izvajanje 2. Lokalnega programa mladih v MO Maribor za obdobje 2016 – 2021. Podžupan Pelko je na slovesnosti podpisal tudi dogovor o pravicah in obveznostih nosilke certifikata mladim prijazna občina.

V sled podaljšanju certifikata bosta mariborski podžupan in predsednik Mestnega Mladinskega sveta Maribor Matic Matjašič, na pročelju stavbe na naslovu Trg Revolucije 9, prihodnji teden slavnostno otvorila tablo z napisom MLADIM PRIJAZNA OBČINA.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.