06:39, pet, 29. Mar

Mariborčanom Chelsea, Bezjaku madridski Real





Nogometaši Maribora bodo v sezoni 2014/15 lige prvakov igrali v skupini G skupaj s Chelseajem, Schalkejem in Sportingom iz Lizbone, je določil žreb v Monaku. Ludogorec Romana Bezjaka bo igral v skupini B z branilcem naslova Realom iz Madrida, Baslom in Liverpoolom. Atletico Madrid Jana Oblaka je za tekmece dobil Juventus, Olympiacos in Malmoe.

Maribor je v svojem prvem igranju v ligi prvakov v sezoni 1999/2000 tekmoval v skupini A skupaj z Laziem, Bayerjem Leverkusnom in kijeviskim Dinamom. Takrat je prvi del končal na zadnjem mestu skupine s štirimi točkami.

Tokrat ga prav tako čakajo zelo ugledna imena evropskega nogometa na čelu s štirikratnim angleškim prvakom in zmagovalcem lige prvakov 2011/12 Chelsaeajem, tretjeuvrščeno ekipo minulega angleškega prvenstva. Vodi jo sloviti Jose Mourinho, ki ima na razpolago številne izvrstne nogometaše, kot so Eden Hazard, Diego Costa, Cesc Fabregas, John Terry …

Schalke se je predvsem starejšim ljubiteljem nogometa v Sloveniji v spomin vtisnil kot nekdanji klub Braneta Oblaka. V nemški ligi je prejšnjo sezono končal na tretjem mestu, v ligi prvakov pa je leta 2011 igral v polfinalu. V svojih vrstah ima nekaj biserov, kot so Julian Draxler, Max Meyer, v napadu je vedno nevaren Klaas-Jan Huntelaar, svoj pečat je pustil tudi že Kevin-Prince Boateng.

Sporting velja za enega najbolj uglednih portugalskih klubov. Nazadnje je bil državni podprvak, ima pa 18 domačih naslovov in tudi evropskega (pokal pokalnih zmagovalcev) iz sezone 1963/64. Prvo ime Sportinga v tej sezoni bo reprezentant Nani, ki mu ga je posodil Manchester United.

“Z velikim zadovoljstvom lahko rečem, da smo dobili privlačno skupino, ki smo si jo želeli. To so vsi klubi, ki prihajajo iz najmočnejših evropskih lig, torej so se nam želje uresničile,” je po žrebu povedal športni direktor Maribora Zlatko Zahović, trener Maribora Ante Šimundža pa je dodal: “Skupina je atraktivna, zanimiva, čakajo nas trije različni slogi nogometa. Glede na prva dva izžrebana tekmeca smo si želeli skupino B ali G, tako da smo zadovoljni.”

Šimundža je še dodal, da si želijo spoznati tekmovanje v ligi prvakov, biti konkurenčni in stremeti k napredovanju, saj ne bi bili pravi športniki, če ne bi stremeli k zmagam.

Prvi krog skupinskega dela bo na sporedu 16. in 17. septembra. Po dve najboljši ekipi iz vseh osmih skupin se bodo uvrstile v šestnajstino finala, tretjeuvrščene bodo tekmovanje nadaljevale v evropski ligi, zadnjeuvrščene pa bodo končale nastope v evropskem tekmovanju. Finale bo 6. junija prihodnje leto v Berlinu.

– Skupine lige prvakov 2014/15:
* Skupina A: Atletico Madrid, Juventus, Olympiacos, Malmoe.
* Skupina B: Real Madrid, Basel, Liverpool, Ludogorec.
* Skupina C: Benfica, Zenit, Bayer Leverkusen, Monaco.
* Skupina D: Arsenal, Borussia Dortmund, Galatasaray, Anderlecht.
* Skupina E: Bayern, Manchester City, CSKA Moskva, Roma.
* Skupina F: Barcelona, PSG, Ajax, Apoel Nikozija.
* Skupina G: Chelsea, Schalke, Sporting Lizbona, Maribor.
* Skupina H: Porto, Šahtar Doneck, Athletic Bilbao, Bate Borisov.

nk maribor

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.