11:06, čet, 18. Apr

Mariborčan na vrtu našel imitacijo ročne bombe





Mariborski policisti so se danes dopoldne odzvali na klic stanovalca na Schreinerjevem trgu v Mariboru, ki je na vrtu naletel na predmet, za katerega je menil, da bi lahko bila ročna bomba, vendar o tem ni bil prepričan. Strokovnjaki za eksplozivna telesa specialne enote so ga odstranili in ugotovili, da gre za imitacijo ročne bombe.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so policisti ob prihodu okoli 10. ure ugotovili, da najdeni predmet dejansko daje videz starejše neeksplodirane ročne bombe. Takoj so zavarovali okolico in zaradi varnosti evakuirali stanovalce štirih najbližjih stanovanjskih hiš.

Kot v vseh podobnih primerih, so na kraj poklicali bombologe, ki so predmet odstranili in ga, ker na kraju tudi oni niso mogli potrditi, ali gre za eksplozivno telo, odpeljali v Ljubljano. Tam so ga rentgensko pregledali in ugotovili, da ne gre za eksploziv, pač pa za aluminijasti odlitek oziroma imitacijo ročne bombe, brez vsakršnega polnila.

Čeprav je bil najdeni predmet ljudem in okolici nenevaren, bodo policisti vseeno skušali ugotoviti, kako je prišel na vrt, najdbo pa bodo zaključili s poročilom pristojnemu tožilstvu.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.