11:16, čet, 28. Mar

Maribor v Aberdeen po ugoden izid, Domžale doma za čast





Dva slovenska predstavnika v evropski ligi drevi čakata prva obračuna 3. kroga kvalifikacij. Maribor se bo ob 20.45 po slovenskem času meril z Aberdeenom v gosteh, ob isti uri bodo v Stožicah Domžale pozdravile londonski West Ham United, sedmouvrščeno moštvo minule sezone angleške lige.

foto: STA
foto: STA

Nasprotnik mariborskih nogometašev bo drevi škotski Aberdeen, tekmo bo gostil stadion Pittodrie, ki sprejme 21.000 gledalcev. Mariborčani so na Otok odpotovali po ugoden izid.

Kot je pred tekmo dejal steber obrambe Marko Šuler, tekma ne bo lahka. “Vemo, kaj nas čaka, čaka nas močna, moška tekma oziroma dve, dejstvo pa je, da želimo tudi čez Aberdeen. Naša prednost je ta, da je to prvi polčas, da je to tekma, ki je v gosteh. Ob ugodnem izidu lahko nato doma odločamo o svoji usodi,” je dejal Šuler.

Ekipa je v tej sezoni precej pomlajena, premešana, vse akcije še niso uigrane. Moštvo je v drugem krogu uspešno preskočilo oviro v obliki bolgarskega Levskega, doslej ima s škotskimi ekipami dober izkupiček. Leta 2010 je bil na svoji poti boljši od Hiberniana, leta 2011 od Rangers, leta 2014 pa še od ekipe Celtic, tokrat bo nasproti stal Aberdeen.

Domžalčanom je žreb v tretjem krogu namenil uglednega tekmeca, vloga favorita je jasno na strani Angležev, Domžalčani pa bodo poskušali čim dražje prodati svojo kožo.

Pri tem se bodo nanašali na strast. “Da uporabimo strast kot vodilno silo. Nogomet je eden izmed redkih športov, kjer majhne ekipe lahko premagajo velike. Hočemo biti malo slepi, da spregledamo vsa ta dejstva o kakovosti, financiranju … in si to vzamemo kot velik izziv v karierah in hkrati dogodek, v katerem moramo uživati. Prepričan sem, da s pravim pristopom, enormno željo lahko prikažemo nekaj dobrega. Kakšen bo rezultat, ni pomembno, pomembno bo, da gremo ponosni z igrišča,” je pred tekmo povedal trener Domžal Luka Elsner.

Ta poudarja, da bi bili na prvi tekmi zadovoljni s tem, da proti takšni ekipi, kot je West Ham, ki je kadrovsko precej bolj zvezdniški in finančno neprimerno bogatejši, ne bi prejeli zadetka.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.