09:57, pet, 19. Apr

Maribor dobil prvo makedonsko restavracijo





Danes odpira svoja vrata prva makedonska restavracija v Mariboru z imenom Furna. Iz imena je razvidno, da bodo kulinarična razvajanja izhajala iz sončne Makedonije, dežele, poznane po okusnih tradicionalnih jedeh, pripravljene iz peči – furne. Furna je ne samo prva makedonska restavracija v Mariboru, temveč tudi v Severovzhodni Sloveniji. Restavracija bo od danes ponujala makedonske dobrote na Tyrševi 3 v Mariboru.

makedonska restavracija (11)

Makedonija je dežela bogate kulinarike in ponuja različne jedi za vse vrste okusov. Namen, želja in vizija je predstaviti zmes raznolikih balkanskih in mediteranskih jedi, kjer se prepleta vpliv dolgoletne zgodovine, tako v pripravi, videzu in načinu serviranja (glinene posode).

Gostom bodo ponudili prvovrstne predjedi, bogate mesne in zelenjavne specialitete, slastne sladice, ki vam bodo že s prvim grižljajem vzbudili apetit. Na jedilniku najdete tudi makedonske nacionalne jedi, kot so: svinjski uvijač, makedonski šašlič, makedonski pindjur, lutenico, Vardarsko grne, Selsko meso, Mučkalica, Muskul tava, Podvarok tava in Turli tava ter mnoge druge.

makedonska restavracija (6)

Ob tem si želijo, da bi obiskovalcem pomagali spoznati izvrstna makedonska vina, v katerih je mogoče čutiti posebno sladkobno noto. V družbi z izbrano kulinariko bo njihov značaj še posebej poudarjen.

več v Občinskem informatorju v petek, 27. februarja ob 18.30.

Druge novice

Comment

  • Janez

    27 februarja, 2015

    Da je prva, NE bo držalo, saj je delovala vsaj ena takšna restavracija v Kamnici pri elektrarni. To vedo vsi, ki smo tam večerjali in Makedonsko kulturno društvo v Mariboru.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.