22:38, čet, 28. Mar

Maribor bo gostil Evropsko prvenstvo v Team Gymu





Maribor bo v prvi polovici oktobra gostil Evropsko prvenstvo v Team Gymu, ki bo prvo tovrstno prvenstvo v Sloveniji nasploh. V začetku septembra je Gimnastična zveza Slovenije pod okriljem Evropske gimnastične zveze uspešno izpeljala odprto mednarodno tekmovanje in bila deležna pohval Evropske gimnastične zveze (UEG).

Na spletni strani Evropske gimnastične zveze so zapisali, da “je bila opremljenost dobra in da je vse teklo gladko“. Podpredsednica tehničnega odbora za TeamGym pri Evropski gimnastični zvezi Heli Lemmety pa je povedala: »Maribor je lepo mesto, ki bo toplo sprejelo vse udeležence in gledalce, le-ti pa bodo lahko uživali v odličnem vzdušju! Se že veselim videti lokalni organizacijski odbor v akciji čez nekaj tednov

Team Gym; FOTO: Mitja Florjanc
Team Gym; FOTO: Mitja Florjanc

TeamGym, s slovenskim imenom Skupinske Akrobatske Sestave je privlačna disciplina, kjer tekmujejo ekipe 8 do 12 tekmovalcev, ob tem pa se ocenjuje vsakega tekmovalca posebej. Vse discipline zahtevajo učinkovito timsko delo, odlično tehniko in spektakularne akrobatske elemente. Ne gre zgolj za posameznika, temveč za ekipni šport, ki je povrhu zelo atraktiven na pogled.

Slovenska reprezentanca Team Gym; FOTO: Mitja Florjanc
Slovenska reprezentanca Team Gym; FOTO: Mitja Florjanc

Na Evropskem prvenstvu v TeamGymu, ki bo oktobra v Mariboru v Športni dvorani Lukna, organizatorji pričakujejo 550 tekmovalcev in 300 spremljevalcev iz 16 držav. Obenem pa še več kot 1000 gledalcev, tako da so mariborske nastanitvene kapacitete že zasedene. Za naše mesto gre za izredno pomemben dogodek, saj gre za promocijo daleč preko naših meja, disciplina ima namreč izjemno popularnost v skandinavskih državah. Temu priča tudi podatek, da so organizatorji v tujino v dveh mesecih prodali več kot 1000 vstopnic. Če si želite dogodek tudi v živo ogledati morate z nakupom vstopnice pohiteti, saj je na voljo več vstopnic za predtekmovanja, za sam finale pa manj kot 100.

Slogan Evropskega prvenstva TeamGym 2016 je ENOST. Usklajenost, ne samo športnikov v ekipi temveč tudi ljudi, ki sodelujejo pri organizaciji tega edinstvenega dogodka. Pri tem namreč sodeluje okoli 80 ljudi ter 10 prostovoljcev iz tujine in Slovenije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.