23:02, čet, 28. Mar

Marcos Tavares praznuje svoj 34. rojstni dan





Danes ima 34. rojstni dan kapetan violičastih, Marcos Tavares. Odlični nogometaš je pred desetimi leti dobil priložnost, da se dokaže v vijoličastem dresu in danes je slovenski državljan, ki s svojo družino živi v Šentilju.


Tavares se je v Sloveniji dobro znašel in v sezoni 2008/2009 postal državni prvak z Mariborom. Bil je tudi prvi strelec kluba ter drugi strelec lige v tej sezoni. Dosegel je 15 zadetkov in bil zaradi svojega tehničnega znanja, kvalitete ter discipline proglašen za najboljšega igralca v slovenski Prvi ligi v sezoni 2008/2009. Prav tako je tega leta prejel naziv Guest Star 2008 na področju športa, nagrado za najbolj prepoznavno tujo osebnost v Sloveniji. V sezoni 2009/2010 je Maribor postal slovenski pokalni prvak, Tavares pa v finalni tekmi dosegel dva zadetka.

V sezoni 2010/2011 je Tavares postal prvi strelec prve slovenske lige in bil med najbolj zasluženimi za mariborsko deveto šampijonsko zvezdico. Navijači in soigralci so mu nadeli vzdevek Tava, kar se navezuje na njegov priimek.

Lansko leto je Tavares postal rekorder z 131. golom v slovenski prvoligaški konkurenci, s tem je za zadetek prehitel dosedanjega rekorderja Štefana Škaperja, nekdanjega nogometaša Beltincev, Mure in Križevcev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.