03:26, sob, 20. Apr

Maltarski za boljše življenjske pogoje mladih v Mariboru





Kandidat LDS za župana Maribora Rok Maltarski se na volitve podaja z mislijo na mlade brez dela, kakršen je tudi sam. Po njegovih ocenah je treba izboljšati življenjske pogoje mladih v Mariboru, med drugim s subvencijami za zaposlovanje mladih za nedoločen čas in privabljanjem tujih investitorjev, ki bodo mladim nudili delovna mesta.

Maltarski sta

Zavzemal se bo tudi za izboljšanje možnosti prostočasnih aktivnosti v mestu, med drugim z ureditvijo kolesarskih stez, parkov in druge športne infrastrukture. Delovna mesta bi ustvarjal s poenostavitvijo postopkov za odpiranje podjetij, ugodnimi zemljišči v industrijskih predelih Maribora ter oddajo občinskih prostorov v najem mladim podjetnikom.

29-letni tehnolog prometa in ekonomski tehnik je najmlajši med skupno 17 kandidati za župana Maribora in doslej, razen članstva v LDS, še nima političnih izkušenj. Zaveda se, da ima malo možnosti za zmago na oktobrskih volitvah, a meni, da se morajo na političnem parketu gibati tudi mladi.

“Rad bi naredil nekaj za mlade ljudi, za tiste, ki so v enaki skupini kot jaz, torej stari do 30 let in nimajo službe ali pa so prvi odpuščeni v podjetju, ko to izgubi naročila,” je povedal na današnji novinarski konferenci. “Treba je mesto obrniti na pravo stran, torej da bodo ljudje zadovoljni, zaposleni in lahko preživljali prosti čas v športu, kulturi in svojih hobijih,” je dodal.

Maltarski je tudi nosilec liste LDS za volitve v mariborski mestni svet, takoj za njim na seznamu pa je prav tako mlada Tina Jagodič, “ki noče biti tako kot kolegi, ki se samo pritožujejo nad stanjem v mestu, sami pa ne naredijo ničesar”.

Med drugim se bo zavzemala za boljše pogoje za male podjetnike, boljšo turistično promocijo mesta, vzpostavitev logističnega centra na mariborskem letališču, oživitev starega mestnega jedra s podaljšanjem obratovalnega časa tamkajšnjih lokalov ter podaljšanje Festivala Lent čez vso poletje.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.