01:26, pet, 29. Mar

Malo mesto – največje kresovanje 2014 – Vaške igre





Tako kot leta poprej, tudi letos v Društvu TIC Ruše organizirajo v okviru kresovanja v Rušah tekmovanje v vaških igrah. Prijave ekip se zbirajo, do četrtka 24.4.2014. V ekipi morajo biti 4 člani. Tekmovalne ekipe se bodo delile na ženske in moške. Vsak izmed članov v ekipi mora sodelovati v vsaj eni disciplini.

unnamed (2)

Ekipe se bodo pomerile v naslednjih disciplinah:

• Holcanje hloda s cepinom:
Pri tej igri sodelujeta 2 člana ekipe, vsak dobi svoj cepin, nato ga morata “pajsat” čim hitreje, določeno dolžino. Zmaga ekipa, ki hlod najhitreje spravi iz točke A do točke B.
Točke se podelijo štirim ekipam, ki dosežejo prve štiri najboljše čase. V primeru izenačenega rezultata obe ekipi prejmeta točke za osvojeno mesto np. 2. mesto za tem pa se izpusti podelitev točk za 3. mesto.

IMG_0283

• Rezanje hloda z žago:
Pri tej igri sodelujeta 2 člana iz ekipe, dobita žago ,ki je bila primarno namenjega podiranju dreves v preteklosti. Vodoravno položen hlod morata čim hitreje prerezati, ko kolobar lesa pade na tla, se čas ustavi.
Točke se podelijo štirim ekipam, ki dosežejo prve štiri najboljše čase. V primeru izenačenega rezultata obe ekipi prejmeta točke za osvojeno mesto np. 2. mesto za tem pa se izpusti podelitev točk za 3. mesto.

• Met lesenih kolobarjev:
Pri tej igri sodelujeta 2 člana ekipe, dobita 3 lesene kolobarje, 1. član v ekipi kolobarje prestavlja tako, da lahko drugi pot premaga v najkrajšem času tako, da skače iz kolobarja na kolobar.
Točke se podelijo štirim ekipam, ki dosežejo prve štiri najboljše čase. V primeru izenačenega rezultata obe ekipi prejmeta točke za osvojeno meto np. 2. mesto za tem pa se izpusti podelitev točk za 3. mesto.

IMG_0290

IMG_0289

• Met lesenega bata
Ekipa izbere enega člana, ki se postavi v polje v velikosti 1,5x2m. Iz tega polja mora suniti bat v označeni smeri brez, da bi prestopil meje polja. Točke se podelijo štirim ekipam, ki dosežejo najdaljše razdalje.
Točke se podelijo štirim ekipam, ki dosežejo prve štiri najboljše dolžine. V primeru izenačenega rezultata obe ekipi prejmeta točke za osvojeno meto np. 2. mesto za tem pa se izpusti podelitev točk za 3. mesto.

Prijavite se lahko na elektronsko pošto: drustvo.tic.ruse@gmail.com ali lovro.bacun@gmail.com, in na telefonsko številko: 031 – 776 – 192 (Anja Tertinek), 040 – 539 – 304 (Lovro Bačun)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.