06:24, sre, 24. Apr

Mali umetniki ustvarjali v Rušah





Danes so se v Rušah, pod vodstvom umetnice Kaje Lukač, umetniškim podvigom prepustili tudi otroci osnovne šole Janka Glazerja Ruše.

Umetnost je zvesta spremljevalka človeka na vseh stopnjah njegovega kulturnega razvoja. Da je umetnost pomembna tudi za otroke, se zavedajo predvsem učitelji v osnovnih šolah kateri menijo, da se ta zanje prehitro konča.

Mali umetniki v Rušah

Z likovnimi delavnicami so jim želeli prikazati kakšne možnosti imajo v nadaljevanju šolanja, ali pa ko tega končajo. Zato imajo na tovrsten način možnost udejstvovanja v kakšnem društvu, ali kot prostočasno dejavnost. Otroci so znova dokazali, da je interesa za likovno umetnost veliko, nekaj pa jih je izrazilo željo tudi po nadaljevanju izobraževanja. Učenka Osnovne šole Janka Glazerja Larisa, pa je povedala,  da se je naučila nekaj novega. Ob tem pa dodala, da “nikoli ne smeš obupati, saj vaja dela mojstra.”

Kaja Lukač, ki delavnice vodi že dobro leto, je danes predstavila monokromno poslikavo kipa glave ter, med drugim tudi, kako narediti senco ter 3D poslikavo. “Pomembno je, da dobijo pogled v to kako je, ko nekdo slika, kaj pomeni imeti mentorja, kako je imeti eno tematiko in na njej delati nekaj ur. Tega v šoli načeloma ni, zato so sedaj imeli možnost to videti,” dodaja Lukačeva, ki tudi sama odpira šolo umetnosti za vse starosti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.