20:14, čet, 28. Mar

FOTO: Malčkova zabava na Koroškem je uspela





Ta vikend je na Koroškem odmeval otroški smeh in zadovoljstvo staršev. Odvila se je 12. Mega malčkova zabava, največji otroški športno-rekreativni dogodek na Koroškem. V Dravogradu so pričeli s kolesarskim sejmom, otroškim tekom in zaključili z otroško športno zabavo. Ob svetovnem dnevu čebel so pripravili tudi več čebelarskih delavnic, otrokom pa podarili še tisoč medenih napitkov. Na temo čebelarstva so z najmlajšimi soustvarjali dijaki in mentorji Šolskega centra Slovenj Gradec – Srednja šola Slovenj Gradec in Muta.

Aktivni in zabavni vikend na Koroškem je posvečen otrokom in njihovim družinam, saj najmlajše skozi športno igro in zabavo spodbuja h gibanju ter aktivnemu preživljanju prostega časa. Pred zabavo v Dravogradu se je Malčkovega teka v grajskem parku na Ravnah udeležilo kar 450 otrok. Za letošnjo tekaško motivacijo je dodatno poskrbel zabavni Miha Deželak, ki je kot ambasador gibanja Malčkovega športa skupaj z otroki pretekel zastavljeno traso.

Na malčkovi zabavi v Dravogradu pa so otroci plezali po plezalni steni, skakali po napihljivih igralih, ter peli in plesali skupaj z glasbenimi gosti. Za zabavo je poskrbel Spidi s svojo kitaro.

malčkova zabava

V enajstih letih svojega delovanja so v Malčkovem športu v rekreativnih aktivnostih povezali že več kot  30.000 otrok iz Koroške, Štajerske in Primorske regije. Poletje bodo pričeli s projektom Timu se dogaja!, v sklopu katerega bodo za otroke med poletnimi počitnicami organizirali tečaje rolanja, plavanja, tenisa ter jih popestrili tudi z organizacijo rojstno-dnevnih zabav.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.