09:23, sob, 20. Apr

Ljudski vrt ponovno pod žarometi





Potem ko so včeraj v Ljudskem vrtu (osrednjem mariborskem stadion) izklopili elektriko, so jo danes dobili nazaj. Na mariborski občini pravijo, da zaradi posredovanja župana. V osrednjem mariborskem stadionu so ostali brez elektrike zaradi dolgov do Elektra Maribor in odpovedi pogodbe z Energijo plus.

Predstavniki javnega zavoda Športni objekti Maribor in Zveze mariborskih športnih društev Branik naj bi sedaj uspeli dogovoriti. Elektriko so v Ljudskem vrtu ponovno dobili danes zjutraj. Kot so sporočili iz Mestne občine Maribor, so namreč na posredovanje župana Andreja Fištravca, bili sprejeti ukrepi za ponovno vključitev Ljudskega vrta v električno energijo.

ljudski vrt (3)

“Javni športni objekti so v 100 % lastništvu MOM, razen na območju Športnega parka Tabor in Ljudski vrt, kjer sta 10 % solastnika Železničarsko športno društvo (Športni park Tabor) in Zveza mariborskih športnih društev Branik (Ljudski vrt). Z dogovori o prenosu upravljanja s temi objekti upravlja javni zavod ŠOM, vendar na območju Ljudskega vrta to ni nikoli bilo dokončno urejeno.” so v pisni izjavi za medije zapisali na MOM.

Župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec ob tem poudarja, da bo potrebno po konstituiranju Mestnega sveta Mestne občine Maribor in uradnem prevzemu 4-letnega mandata župana in Mestne uprave v izogib ponavljanju takšnih dogodkov, urediti medsebojne odnose in pregledati učinkovitost dela organov upravljanja javnega zavoda Športni objekti Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.