16:20, pet, 19. Apr

Letos ponovno dobrodelni 24. urni vzpon na Martnico





Letos bo  v organizaciji Osnovne šole Janka Glazerja Ruše, Martnice Pohorje, društva Lira in Športne zveze Ruše, ponovno organiziran dobrodelen športno rekreativni 24. urni vzpon na Martnico, ki bo že 6. zapored.

martnica1

Udeleženci se bodo lahko peš ali s kolesom, vzpenjali na Martnico od petka, 2.6. do sobote, 3.6. . Start bo ob 16.00, na parkirišču pred kmetijsko zadrugo Ruše, cilj pa na Martnici. Na prireditvi bomo zbirali donatorska sredstva. Zbrani denar pa namenili socialno ogroženim otrokom šole in vrtca Ruše. Vsak udeleženec, ki bo doniral prejme na startu spomin za udeležbo in dve malici na Martnici. Najuspešnejše pa čakajo priznanja in nagrade. Lansko leto se je dobrodelne prireditve udeležilo rekordnih 440 kolesarjev in pohodnikov, zato tudi letos pričakujemo veliko število udeležencev.

Cilj vsakega udeleženca je, da čim večkrat, po svojih zmožnostih, premaga razdaljo med ciljem in vrhom. Dolžina poti po regionalni poti za za pešce je 3 km, za kolesarje pa 6 km. Višinska razlika pa šteje 370 m. Cesta je asfaltirana in bo na dan dogodka označena, očiščena ter na nevarnih predelih zavarovana.

Dobrodelni prispevek vsakega posameznika bo 8 evrov. Poskrbljeno bo za dva topla obroka, napitke, sadje, priznanje, ter pa seveda najpomembneje naredili nekaj za dobrodelnost in za svoje zdravje.

Organizatorji prosijo tiste, ki bi želeli sodelovati, da se prijavijo na njihovi spletni strani.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.