18:32, čet, 28. Mar

Lekarne Maribor so 10 otrokom omogočile letovanje na morju





Lekarne Maribor so že tretje leto zapored namenile dajatev Zvezi prijateljev Mladine. Tokrat v vrednosti 3.500 €, s tem pa omogočili 10 otrokom letovanje v Virc Poreču.

“Navdušeni, veseli in pačaščeni smo, da donacija s katero bomo 10 otrokom omogočili letovanje, že tretje leto roma v naše roke. Za to se iskreno zahvaljujemo. Letos beležimo verjetno največje povprašanje po letovanju v zadnji letih. To so v večini otroci, ki prihajajo iz socialno šibkih družin,” tako predsednik ZPM Saša Mikić. Denar je zagotovo šel v prave roke, saj ZPM vsako leto okrog 1700 ali 1800 otrokom nudi kvaliteten program, je prepričan Mikić. “Otrokom na letovanju ne omogočamo samo kopanja, temveč tudi razne delavnice, socialne igre in podobno,” je dodal.

Donacija ZPM

Direktor Albin Turk je pojasnil, da je dobrodelnost v Mariborskih lekarnah pomembna vrednota, kar že 11 let zapored dokazujejo s tradicionalnim dogodkom Zdravje v vsak dom. Ena od organizacij, ki jim pomagajo, je tudi ZPM. “Veseli smo, da nam poslovanje omogoča to, da smo lahko dobrodelni. Upamo, da bo ta donacija postala rutina,” je dodal Turk in hkrati pomoč napovedal tudi za prihodnje leto.

Župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec je ob predaji donacije izrazil veselje in spomnil na to, da je solidarnost med Mariborskimi organizacijami nujna za kvalitetno življenje v skupnosti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.