09:46, tor, 23. Apr

Lah odšel, MOM pa ima novega v.d. direktorja Simona Štrancarja





Danes je mariborski župan Andrej Fištravec odslovil v.d. direktorja mestne uprave Damjana Laha. Na njegovo mesto prihaja Simon Štrancar, dolgoletni strokovni sodelavec Kabineta župana.

simon strancar

V samo treh letih županovanja Andreja Fištravca je mesto direktorja mestne uprave zasedel že peti kandidat. Župan MO Maribor Andrej Fištravec se je namreč dosedanjemu v.d. dir. Lahu zahvalil za čas in delo, ki ga je opravil do danes. “Na mesto vršilca dolžnosti direktorja je bil imenovan Simon Štrancar, ki že dlje časa sodeluje z Mestno občino Maribor in je seznanjen z vsemi aktivnostmi, ki potekajo, kot tudi tistimi, ki so zastavljene. S svojim dosedanjim delom kot zunanji sodelavec v Kabinetu župana, ki skrbi za podporo tujim investitorjem v regiji, kot tudi povezovanju MO Maribor s Štajersko gospodarsko in Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor ter pripravo in usklajevanje ustreznih ukrepov za gospodarstvo, se je dokazal“, je med drugim pojasnil Fištravec. Prepričan je, da bo Štrancar delo in z njim povezane izzive opravil strokovno, kot tudi, da bo iz mesta direktorja občinske uprave lažje sledil ciljem, ki so za mesto in regijo ključni.

Kdo je Simon Štrancar?

Simon Štrancar je na Univerzi v Mariboru vodil službo za znanstveno raziskovalne zadeve. Kasneje leta 2005 je v okviru Univerze v Mariboru ustanovil TehnoCenter Univerze v Mariboru, kar je bil zametek organiziranja prenosa tehnologij iz univerzitetne sfere v gospodarstvo in slednji uspešno deluje tudi danes. Leta 2008 je soustanovil podjetje G-1, ki je bilo imenovano za Start UP podjetje in 2013 podjetje SITEC, ki deluje v avtomobilski branži. Od leta 2015 je občasno aktiven zunanji sodelavec v kabinetu župana in skrbi podporo tujim investitorjem v regiji kot tudi povezovanju MOM z Štajersko gospodarsko in Območno obrtno-podjetniško zbornico ter pripravo in usklajevanje ustreznih ukrepov za gospodarstvo.

Druge novice

Comment

  • Tone

    24 avgusta, 2016

    Je kaj narobe z direktorji, ali z….?

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.