22:18, tor, 16. Apr

Kmalu vokalna ekstaza – Perpetuum Jazzile





Jutri bodo pevci in pevke Perpetuum Jazzile, bržkone največje in najbolj prepoznavne slovenske vokalne skupine, gostovali na 16. Festivalu Letni oder Ruše. Poleg poslušalcem najljubših uspešnic (kot sta denimo Abba Greatest hits ali Avsenik Medley), bodo predstavili tudi nekaj novosti.

Foto: Irena Herak
Foto: Irena Herak

Poleg izjemnega ritma in kompleksne harmonije Perpetuum Jazzile odlikuje svojstven ter za tako veliko vokalno skupino neverjetno ubran in natančen zvok, ki navdušuje tudi v svetovnem merilu in v akustični Gallusovi dvorani doseže svoje posebne širjave. Njihovi instrumenti so njihovi glasovi, saj veliko večino repertoarja izvajajo a capella.

Foto: Irena Herak
Foto: Irena Herak

Od zadnjega nastopa v Rušah, kjer so Perpetuumci gostovali že nekaj let nazaj, je umetniško vodenje skupine prevzel svetovno priznan vokalist, aranžer, skladatelj in ustanovni član zasedbe The Real Group Peder Karlsson. Skupaj s pevci in pevkami so še dodatno izpopolnili glasbeni izraz ter zelo uspešno nastopili na domačih in tujih oder, denimo v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Italiji, Nemčiji, Švici, Avstriji, Srbiji, Makedoniji, na Hrvaškem, Češkem in Švedskem.

Foto: Irena Herak
Foto: Irena Herak

Doživite vokalno ekstazo tako rekoč doma.
Prodaja vstopnic: pisarna BK TV, Športni park Ruše, Europark Maribor, Tabu Caffe, Kavarna Kalvarija, Kavarna Ploj, za člane kluba Večer pa na VEČER-u.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.