19:39, čet, 25. Apr

Kmalu smuka tudi na areškem Pohorju





Občina Ruše in podjetje Marprom sta vendarle dosegla skupen dogovor glede smučarske sezone na ruškem Pohorju. Sezona naj bi se začela že ta vikend, v soboto 10. decembra.Zapletlo se je pri dovoljenjih glede uporabe zemljišč na Areškem Pohorju.

Občina Ruše in podjetje Marprom, ki upravlja s smučišči na Pohorju, nista našla skupne točke glede višine najemnine, ki jo je zahtevala občina Ruše. Na Občini so namreč zahtevali najemnino za uporabo zemljišč na Areškem Pohorju, vendar so v podjetju Marprom ceno za kvadratni meter vztrajno nižali. Marpromu so iz občine posredovali dopis za pogajanja o najemu 500 tisoč kvadratnih metrov površin, ki so namenjena za smučanje. V Marpromu se niso odzvali, tik pred sezono pa so se le pričeli pogajati.
Občina je posredovala predlog, da bi bila najemna cena 0,3 evra na kvadratni meter, kar je najnižja cena, ki jo občina ponuja tudi vrtičkarjem v Rušah, vendar so to ceno na Marpromu zavrnili.

Tudi po razpolovitvi cene s strani občine, strinjanja s strani Marproma ni bilo. Ruški župan Uroš Razpet je pojasnil, da bi denar, ki ga bodo dobili od najemnine, vrnili na Pohorje. Torej bi dve tretjini najemnine namenili za razvoj infrastrukture na Arehu, tretjino za Bellevue, za zadnjo tretjino pa so celo Marprom pozvali, da naj sami povedo v kaj bi vložili denar.

Smučarska sezona na Arehu se prične 10. decembra

Očitno pa je le prevladala zdrava pamet in so se uspeli dogovoriti tako, da bodo vsi zadovoljni. Koncesija bo tako podeljena za čas trajanja pogodbe Marproma s stečajnim upraviteljem, za dve smučarski sezoni. „Cena smučarske karte bo ob ponedeljkih še posebej ugodna za prebivalce občine Ruše, 10 evrov, za tako imenovani „Ruški ponedeljek“,“ so sporočili iz občine Ruše.

zimski sportni vikend na arehu (28)

Dogovorili so se, da bodo smučarske šole imele enakovreden status, tečaje pa lahko izvajajo pod pogojem, da za svoje tečajnike in vaditelja kupijo karte in prijavijo prisotnost na smučišču. Takšna praksa, ki do sedaj ni veljala,  sicer velja povsod drugod. Smučarske karte za zimsko šolo v naravi bodo za osnovnošolce brezplačne, oziroma bo ruška občina v zameno za to, prispevala sredstva za pokritje stroška teptanja snega.

Da se dogovori razvijajo v pozitivno smer so nam potrdili tudi na Marpromu, hkrati pa so napovedali, da se bo to soboto, 10. decembra, smučarska sezona pričela tako na mariborskem, kot na areškem Pohorju. „Na mariborskem delu bosta delovali vlečnica Bellevue in sedežnica Sleme, na areškem pa vlečnici Areh in Cojzerica,“ so zapisali na Marpromu. Ali bodo poleg omenjenih obratovale še katere žičnice, pa bo dokončno znano v petek.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.