21:03, sre, 24. Apr

Kmalu informativni dnevi





V petek, 12. in soboto, 13. februarja 2016 bodo na Univerzi v Mariboru (UM) in njenih članicah potekali informativni dnevi. Na ta način želijo bodočim brucem ponuditi čim več koristnih informacij, da se bodo lahko čim bolje odločili o svoji nadaljnji karierni in študijski poti. Pričakujejo med 4000 in 5000 dijakov.

V študijskem letu 2016/17 je na UM razpisanih 5.034 vpisnih mest, od tega 4.006 za redni in 1.028 za izredni študij. Prvi prijavni rok poteka do 4. marca 2016, prijavo pa je mogoče oddati elektronsko, na spletnem portalu eVŠ. Bodočim študentov svetujejo, naj se prijavo čim prej oz. naj ne čakajo do zadnjega dne.

55 let študija kemije in 20 let samostojne kemijske fakultete um (2)

V okviru informativnih dni (med 12. in 14. uro, torej med obema časovnima terminoma predstavitev na fakultetah) bo za bodoče študente organiziran tudi svetovalni in izobraževalni dogodek z naslovom »Ustvari si prihodnost – kaj je dobro vedeti pred izbiro študija?«, poskrbljeno pa bo tudi za brezplačen avtobusni prevoz, od železniške postaje do posameznih fakultet v Mariboru, in sicer med 8. in 9. uro (krožne vožnje). Dijakom bo na voljo posebej označen avtobus z logotipi Univerze v Mariboru, in sicer na avtobusni postaji pred glavno železniško postajo.

V sklopu dogodka bodo potekale organizirane predstavitve, kjer bodo udeleženci dobili informacije o prijavnem postopku, o bivanju v Študentskih domovih UM, o obštudijskih dejavnostih in kariernem svetovanju. Dogodek bo potekal na Rektoratu Univerze v Mariboru (Trstenjakova in Podreccina dvorana). Vse informacije o poteku informativnih dni na Univerzi v Mariboru so na voljo tudi na njihovi spletni strani. Letošnja glavna novost pa je nov enoviti magistrski študijski program druge stopnje »Predmetni učitelj« na Fakulteti za naravoslovje in matematiko. Program se izvaja le v Mariboru in predstavlja prelomnico na področju izobraževanja učiteljev.

studentski domovi maribor

V okviru letošnjih informativnih dni na Univerzi v Mariboru, bo potekal tudi Dan odprtih vrat Študentskih domov, kjer bodo stanovalci študentskih domov bodočim študentom predstavili utrip študentskega življenja in jih povabili na ogled študentskih naselij. Dan odprtih vrat bo v petek, 12. februarja 2016, ob 13. uri, v sejni sobi Študentskih domov na Gosposvetski cesti 83 v Mariboru.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.