07:18, sob, 20. Apr

Kline s startno številko 4 na progo Oreiller-Killy





V francoskem Val d’Iseru se bo z današnjim superveleslalomom za svetovni pokal alpskih smučarjev na sloviti progi Oreiller-Killy ali skrajšano O.K. odprla sezona še za specialiste v hitrih disciplinah. Na startu uvodnega superveleslaloma v sezoni bodo tudi štirje Slovenci. Prvi bo na startu Boštjan Kline, ki mu je pripadla startna številka štiri.

 Boštjan Kline, foto STA

Kline, ki je bil v minuli sezoni najboljši slovenski predstavnik s premiernimi stopničkami, drugi je bil tako v superveleslalomu kot v smuku, bo startal v norveškem sendviču. Pred njim se bo s startno številko tri najprej podal na progo Aleksander Aamodt Kilde, za njim pa veteran Aksel Lund Svindal.

Na startu bo slovenska četverica. Klemen Kosi bo nosil številko 38, Martin Čater 42, Rok Perko pa bo imel številko 60 od 75 nastopajočih na startu. Superveleslalom se bo začel ob 12. uri.

V soboto bo na sporedu smuk, z začetkom ob 10.45, na katerem bomo lahko spremljali Andreja Šporna, Klineta, Kosija in Čatra, ki je za start na smuku premagal Perka in Miho Hrobata.

Val d’Isere je nadomestna lokacija. Francozi so prevzeli tekme, ki so zaradi pomanjkanja snega odpadle v ameriškem Beaver Creeku. Zaradi slabih snežnih razmer, pretanke snežne podlage, so odpovedali tudi smuk in superveleslalom v kanadskem Lake Louisu, ki jih še niso nadomestili.

Medtem ko so moški ostali brez čezatlantskih preizkušenj, pa bo uvodne ženske preizkušnje svetovnega pokala v hitrih disciplinah vendarle gostil kanadski Lake Louise. Od petka do nedelje bosta na sporedu dva smuka in superveleslalom, Slovenija pa bo imela na tekmah eno predstavnico, Ilko Štuhec, ki je na prvem in zadnjem treningu pokazala zelo dobri vožnji, obakrat je bila sedma, na drugem uradnem treningu je bila 36. Ženska smuka se bosta začela ob 20.30, superveleslalom pa ob 19. uri po slovenskem času.

 

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.