07:52, čet, 25. Apr

Jutri je evropska noč raziskovalcev





V okviru projekta evropske noči raziskovalcev se bodo jutri v okoli 250 evropskih mestih odvijale številne aktivnosti. Cilj projekta je približati poklic znanstvenika mladim in širši javnosti. V Mariboru se lahko eksperimentom, delavnicam in podobnim interaktivnim načinom za stik z raziskovalci prepustite v Europarku, Univerzitetni knjižnici Maribor ter na Poštni ulici.

Noč raziskovalcev 4

Na tradicionalni noči raziskovalcev v Europarku se bodo zvrstili številni poljudni interaktivni eksperimenti, opazovanja, kvizi, igre in testiranja različnih znanstvenih področij, v Univerzitetni knjižnici Maribor pa bo med drugim potekal tudi pogovor z uporabniki knjižnice nekoč, danes pa priznanimi raziskovalci in znanstveniki.

Noč raziskovalcev 2

Letošnjo noč raziskovalcev pripravljajo pod sloganom Znanost za življenje. Nosilec izvedbe tako rekoč poljudno-znansvetnin prireditev v Maribor je Univerza v Mariboru. “Z evropsko nočjo raziskovalcev želimo mladim prikazati pomen gibala sveta – raziskovalne dejavnosti. Približati jim želimo vse v znanosti skrite potenciale. Zavedati se je potrebno, da je v znanosti moč, pomembno je znanje, pomembne so ideje,” poudarja rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar.

Noč raziskovalcev

Obisk prireditev je bržkone tudi dobra priložnost za tiste, ki se (še) odločajo za svojo nadaljnjo izobraževalno pot, kajti z doživetjem raziskovalnih področij lahko ugotovijo, kje ali kako bi najlažje uresničili svoje sposobnosti, želje in pričakovanja.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.