11:31, sre, 24. Apr

Jesenek bo gradil na svojem pregledu nad Mariborom





Kandidat Stranke slovenskega naroda za župana Maribora Franc Jesenek meni, da med ostalimi 16 županskimi kandidati nima konkurence, saj ne potrebuje službe, ugleda ali denarja. Kot svojo glavno prednost pred tekmeci navaja odličen pregled nad prostorom.

Franc Jesenek naslovna

“Prehodil sem ves Maribor in okolico. V 15 letih sem opravil 20.000 kilometrov letno,” je danes povedal za STA. “Vem, kje je možna industrija. Vem, kako ljudi zaposliti. Znam jim pokazati delo,” je dodal in pozval k previdnosti pri privabljanju tujih investitorjev: “Ni vseeno, koga pripelješ v hišo.”

71-letni upokojeni mehanik za tirna vozila je bil med letoma 2002 in 2006 mestni svetnik, za župana pa je kandidiral že na lanskih nadomestnih volitvah po odstopu župana Franca Kanglerja. Med Mariborčani je s pobiranjem smeti znan predvsem kot okoljevarstvenik. Prepričan je, da je z opozarjanjem na nepravilnosti spremenil odnos do okolja v mestu.

Kot župan bi rad bil someščanom v prvi vrsti zgled. “Če pridem na občino za župana, v mestni upravi ne bi nikogar zamenjal ali pripeljal svoje ljudi. Poskušal bi jih spodbuditi k boljšemu delu s svojim zgledom,” je dejal.

Med glavnimi projekti, ki jih je po njegovem mnenju treba izpeljati v mestu, so kompostarna in sortirnica komunalnih odpadkov, komunalna oprema Poslovne cone Tezno, obnova cest in semaforjev ter izgradnja avtocestnega počivališča Zrkovci. Zavzemal se bo tudi za čezmejno gospodarsko povezovanje, ureditev starega mestnega jedra, sredstva iz občinskega proračuna za samozaposlitve, boljše pogoje delavcev, združitev javnih in komunalnih podjetij, vsaj en topel obrok dnevno za vse šolarje, ustrezno zaščito pitne vode, organizacijo vinskega sejma, ureditev kopališča Mariborski otok in boljšo skrb za zapuščene živali.

Zunajparlamentarna Stranka slovenskega naroda s svojimi predstavniki kandidira tudi za mestni svet, svojega županskega kandidata pa ima še v Rušah.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.