06:40, sob, 20. Apr

Iščejo se odgovorni začasni skrbniki sesnih in mačjih mladičev





Letos se s sesnimi in mačjimi mladiči v zavetišču soočajo že nekoliko prej kot običajno, kar je posledica mile zime in zgodnje brejosti mačk. Ker predvidevajo, da bodo že v sredini maja soočeni s povečanim številom majhnih nebogljenih bitjec, se obračajo po pomoč. Prosijo vse odgovorne in skrbne prostovoljce, ki imajo dovolj časa in voljo pomagati, da se jim oglasijo in na svojem domu skrbijo za sesne in mačje mladiče, da odrastejo v zdrave mačke in mačkone.

Zavetišče za živali maribor

Oskrba sesnih mladičev je veliko bolj zahtevna kot oskrba večjih mačk – mladičke je potrebno večkrat dnevno hraniti ob uri, jih masirati, da lahko izločajo, skrbeti za primerno temperaturo njihovega gnezda in podobno, zato potrebujejo nekoga, ki ima zagotovo dovolj časa, da jim lahko nudi primerno oskrbo.

katzen-baby

V kolikor ste se v opisu prepoznali in ste nase pripravljeni prevzeti skrb za majhno kosmato kepico, jih pokličite v času uradnih ur, od ponedeljka do petka med 9. in 11. ter med 13. in 15. uro na 02 480 16 60, se v istem času osebno oglasite v zavetišču ali jim pišite na info@zavetisce-mb.si. Za veterinarsko oskrbo mladičev seveda poskrbi zavetišče, ki vam pomaga tudi z mačjim mlekom in peskom, da skrb za majhno bitjece ne bo prevelik finančni zalogaj.

Kot prostovoljec, ki začasno skrbi za sesnega ali mačjega mladiča pa se zavežete, da boste dosledno spoštovali navodila lečeče veterinarke in boste ob dogovorjenih terminih z živalco prihajali v zavetišče, da bo deležna oskrbe, ki je predpisana in zanjo tudi nujna.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.