00:19, pet, 29. Mar

“Hvala, ne!” bo na Evroviziji prepevala Lea Sirk





Slovenijo bo na Evroviziji 2018 v Lizboni zastopala Lea Sirk. Izmed osmih pesmi so komisija, gledalci in poslušalci v finalnem večeru izbrali skladbo z naslovom Hvala, ne!.

Lea je pesem prepevala v slovenščini, ker meni, da je tako edino pravilno. Na facebooku je še zapisala, da pa je pripravljena prevesti pesem tudi v kak drug jezik, če bodo poslušalci to želeli.

V finalu so na Emi nastopili še Proper s pesmijo Ukraden cvet, Lara Kadis z Zdaj sem tu, BQL s Promise, Indigo z Vesno, Ina Shai s pesmijo Glow, Marina Martensson z Blizu in Nuška Drašček z Ne zapusti me zdaj. A Ina Shai in duo BQL, ki ga sestavljata nocoj drugouvrščena brata Rok in Anej Piletič, sta se tokrat predstavila z angleškima različicama svojih pesmi.

Pesem Evrovizije bo potekala 8., 10. in 12. maja na Portugalskem v Lizboni.
Nastopilo 43 držav, od tega se jih bo 37 razporedilo v prvi in drugi predizbor, saj ima velikih pet – Nemčija, Francija, Italija, Velika Britanija in Španija – ter gostiteljica Portugalska že zagotovljeno mesto v finalu. Lea Sirk bo Slovenijo zastopala v drugem predizboru, 10. maja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.