12:24, pet, 29. Mar

Hotel Areh kupili znani mariborski gostinci





Propadajoči hotel Areh naj bi kupilo podjetje Nanomont s partnerji, med katerimi so tudi lastniki znane mariborske restavracije Baščaršija.

Hotel Areh; FOTO: mapio.net

Dotrajani hotel Areh je v drugem poskusu uspelo prodati stečajni upraviteljici Športnega centra Areh Olgi Tanko. Prvi poskus je bil že spomladi, ko je bila izklicna cena za hotel s pripadajočim zemljiščem 346.300 evrov. Takrat ni bilo nobenega interesenta. Minuli teden pa so se prijavili trije in znižano izklicno ceno 290.000 evrov izdražili na 356 tisočakov. Kot je povedala Tankotova so se za dotrajani pohorski hotel potegovali trije ponudniki. “Hotel Areh je bil prodan na dražbi 17. oktobra v Ribnici” je dodala. Ob tem  je stečajna upraviteljica še dodala, da zadeva še ni dokončna, ker stečajno sodišče še ni izdalo soglasja k sklenitvi pogodbe, prav tako ni želela razkriti kdo je kupec. Pravnomočnost poplačil kupnine pričakujejo konec novembra, predajo objekta pa konec leta.

Največ, to je 356.000 evrov naj bi ponudilo podjetje Nanomont s partnerji. Po naših informacijah, naj bi bilo v nakup vključenih več partnerjev, med njimi tudi lastnika znane mariborske restavracije Baščaršija v Poštni ulici. Direktor Nanomonta Zlatko Žilarević nam je po telefonu dejal, “da je za vse preuranjeno govoriti.”

Prihoda “renomiranih gostincev” so veseli tudi na Občini Ruše. “Super. Veseli smo, da je nekdo končno kupil ta hotel ter, da se bodo končno začeli premiki,” je dejal župan občine Uroš Razpet. K temu  pa je dodal, da želiji tudi vzpostaviti stik s kupcem, saj da nameravajo v neposredni bližini hotela urediti počivališče za avtodome.

Hotel na višini 1250 metrov je v neposredni bližini cerkve Sv. Areha ima 24 sob in restavracijo. Čez poletje je bil zaprt že kakšnih deset let, zaprt pa ostaja tudi zadnji dve leti pozimi. Za nakup so veseli v podjetju Marprom. Kot je povedal direktor Bernard Majhenič je vesel, da je tej agoniji konec. “Po mojih informacijah je kupec vrhunski gostinec in, da bo naredil dobro ponudbo. Tako bodo ljudje imeli kam za iti. Upamo, da bodo za silo odprli oz. uredili vsaj en prostor, vsaj za otroke, da se lahko malo pogrejejo,” je dejal Majhenič.

Po besedah predsednika Društva gostincev Pohorja Maksimiljana Klančnika so z novico o prodaji hotela zadovoljni. “Seveda, to je pozitivna zadeva. Gostinci pozdravljamo, upamo in smo pripravljeni na sodelovanje. To je bila nuja, da se uredi. Želimo si sodelovanja, da bi lahko tudi ponudbo spravili na višji nivo,” je dejal Klančnik.

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.