09:27, pet, 29. Mar

Hostel Pekarna praznuje 5 let





Hostel Pekarna, ki so ga odprli pred petimi leti v Mariboru, po besedah nove vodje Zdenke Borak posluje iz leta v leto bolje. Letošnje poletje so imeli zapolnjene vse zmogljivosti, dobro kaže tudi za jesen. Največ pozornosti posvečajo mladim in skladno s tem so ta teden na stopnišču oblikovali pot, posvečeno Evropskim prestolnicam mladih.

Hostel se nahaja v zgornjem nadstropju edine prenovljene stavbe na območju kompleksa nekdanje vojaške pekarne, ki v Mariboru velja za središče alternativne kulture. Tudi zaradi tega so izgradnjo spremljali številni zapleti. Po eni strani zato ker občina ni izpolnila obljube o obnovi celotnega kompleksa, po drugi strani pa zato, ker so številni menili, da pridobitniška dejavnost ne sodi v to okolje.

Hostel sodi pod okrilje javnega zavoda Mladinski kulturni center (MKC) Maribor in direktorica slednjega Maja Malus Azhdari je poudarila, da so v zadnjem času izvedli številne aktivnosti v smeri dobrega sodelovanja z ostalimi uporabniki Pekarne. Med drugim so porisali stavbo z grafiti, okrasili park in okolico in jih tako naredili “manj sterilne”.

FOTO: slovenomad.si
FOTO: slovenomad.si

Barve so osvežili tudi v prostorih hostla, zasadili vrt, s pomočjo katerega lahko gostom nudijo svežo zelenjavo, in povečali število različnih dogodkov, da bi pritegnili nove goste. “Dodali smo veliko novih vsebin, predvsem gremo v smer ponovne uporabe in recikliranja,” je pojasnila Borakova. “Kot kaže, je smer prava. Letos poleti smo v primerjavi s prejšnjim letom zabeležili za okoli 15-odstotni porast števila gostov. Tudi september bo, kot kaže, zelo dober,” je dodala. Skupno imajo na voljo 64 ležišč, največ v sedmih skupinskih sobah, vse sobe pa imajo lastno kopalnico. Cene nočitev z zajtrkom se gibljejo od 21 evrov na osebo v večposteljni sobi do 30 evrov v garsonjeri.

FOTO: maribor-pohorje.si
FOTO: maribor-pohorje.si

Ob mednarodnem dnevu miru so se pridružili svetovni kampanji mreže mladinskih hotelov Hostelling International z naslovom Spanje za mir in tako tudi v tem hostlu izobesili belo rjuho, na katero lahko obiskovalci pišejo misli o miru in mnenja, kako izboljšati svet.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.