02:42, sob, 20. Apr

Hitri zmenki z delodajalcem in testi za osnovnošolce





Danes so na Zavodu za zaposlovanje pripravili dan odprtih vrat. Osnovnošolci so denimo obiskali karierno središče, kjer so ugotavljali kateri poklici so zanje primerni, nekoliko starejši iskalci zaposlitve pa so se udeležili hitrega zmenka z delodajalcem.

Foto: BK TV
Foto: BK TV

Na mariborski območni službi je hitre zmenke z iskalci zaposlitev opravil Rok Leban, predstavnik podjetja Praesto d.o.o. Iščejo namreč referenta za prodajo oz. telefonista. Za takšen način izbiranja morebitnega bodočega sodelavca, so se odločili prvič. Po besedah Lebana, so s hitrimi zmenki zadovoljni: “dva ali trije kandidati so se posebej izkazali, zato jih bomo v naslednjih dneh povabili še na praktični del preizkusa oz. razgovora. Danes je pač tako, da človeka ne moraš kar teko zaposliti na lepe oči.

Foto: BK TV
Foto: BK TV

Karierno središče na Gregorčičevi 15 pa so danes obiskali predvsem devetošolci mariborskih in okoliških osnovnih šol. S pomočjo programa Kam in kako so rešili test, glede na rezultate katerega naj bi se lažje odločili za izbiro nadalje izobrazbene ali poklicne poti. Podrobnosti o tem kako so bili zadovoljni z rezultati ter ali so se slednji skladali z njihovimi poklicnimi željami, izveste v oddaji Občinski informator na BK TV.

Foto: BK TV
Foto: BK TV

Na Zavodu za zaposlovanje so drugič v svoji zgodovini pripravil dan odprtih vrat. Tako želijo najširšo javnost obvestiti o svojem izvajanju konkretnih dejavnosti in se še tesneje povezati z delodajalci. Precej pozornosti so namenili mladim oz. predstavitvi kariernih središč ter predstavitvi pisarn za delodajalce, ki so jih vzpostavili po vseh območnih službah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.