08:22, pet, 29. Mar

“Happy Maribor” s podporo BK TV





Danes se je začelo snemanje t.i. mariborskega happy videa. Projekt “Happy Maribor” je na pobudo Lenje Faraguna že prvi dan združeval: znane obraze, naključne mimoidoče, otroke, odrasle… vesele ljudi! Da bo naše mesto dobilo svoj happy video, pa skrbi ekipa snemalcev BK TVja.

Po vsem svetu že nekaj časa poteka snemanje t.i. Happy videov. Gre za raznovrstne aktivnosti, ob spremljavi skladbe Happy – Pharella Wiliamsa. Na pobudo Mariborčanke Lenje Faragune plesno-glasbeno-turistični video sedaj nastaja tudi v Mariboru. Že na prvem snemanju so se vanj vključevali znani obrazi iz Maribora in širše okolice.

Maja Založnik nam je med snemanjem zaupala, da je “Maribor srečen in happy, predvsem zdaj, ko prihajajo lepi dnevi. Mislim, da se ljudje prebujajo in so srečni, ker lahko uživajo v tem lepem vremenu.” Zase pravi, da je happy, ker dela to, kar si je vedno želela – se ukvarja z glasbo, da pa tudi zelo rada zapleše na skladbo Happy (kar smo vsekakor ujeli v kamero!).

Maja Založnik med snemanjem videa (kamera BK TV)
Maja Založnik med snemanjem videa (kamera BK TV)

Slavc Kovačič iz legendarnega mariborskega benda Čudežna polja pravi, da pri tem projektu na nek način obuja spomine: “ko je Maribor še predstavljal Liverpool v stari Jugoslaviji in takrat res nisi mogel srečat Mariborčana, ki ne bi imel nasmeška na obrazu.”

Tanja Kocman, stand up komediantka, pravi, da se Mariborčanom in Mariborčankam vedno znova uspe povezati in pokazati, da jim je mar. “Jaz sem happy, ker je pomlad, ker je sonce pa ker lahko sodelujem pri takem luštnem projektu.”

Tako Lenji Faraguna, iniciatorki projekta Happy Maribor, uspeva širiti pozitivne vibracije: “To je Štajerski happy! Maribor je happy, ker se povezujejo pravi ljudje med sabo.”

med snemanjem videa (kamera BK TV)
med snemanjem videa (kamera BK TV)

Na prvem snemanju so sodelovali tudi znani mariborski športniki – ameriškega nogometa, ekipe Maribor Generals. Lenjo so na “Happy” celo metali v zrak, sicer pa razkrili tudi svoje plesne sposobnosti. David Vujinović, član ekipe, je povedal, da so happy, ker delujejo kot družina: “Imamo se radi med sabo, držimo drug z drugim in imamo se fajn v vsem, kar delamo.”

Osrednje in največje snemanje videa Happy Maribor bo ta četrtek, 20. marca od 16ih naprej, na Trgu Leona Štuklja v Mariboru – točno na mednarodni dan sreče. Tudi zato si vsi sodelujoči v projektu želijo, naj se opogumi čim več Mariborčanov in Mariborčank. Obljubljajo, da bodo plesni koraki zelo preprosti, predvsem pa, da bo snemanje zelo zabavno.

Druge novice

Comment

  • Emanuel

    19 marca, 2014

    ful dobro izgledaš Slavc ,se ve, tri ribniki še velik lepih kadrov naprej karamba de la fotoss hihi

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.