00:14, sob, 20. Apr

VIDEO, FOTO: Z božičnim bazarjem otvorili amfiteater pri občini Muta





V središču Mute je bila tretja advetna nedelja posebej živahna. Otroci vrtca in OŠ Muta so premierno prevzeli oder novega “mini amfiteatra”, nedavne pridobitve v kraju, za katero župan Mirko Vošner pravi, da je hkrati polepšala kraj in ohranila pomen nekoč znane točke za povezovanje občanov. Danes so se družili še ob božičnem bazarju.

Novi “mini amfiteater” je povezal parkirišče ob občinski stavbi ter bližnji lokal. Postal je novo središče, namenjeno za prireditve in druženja občanov. “Investicija je znašala okoli 70 tisoč evrov, ampak moram povedat, da so tako projektanti kot izvajalci opravili izjemno delo, še posebej, ker so sledili vsem smernicam Zavoda za kulturo dediščino“, je povedal župan Vošner. Poudaril je, da so tudi s tem projektom uresničili napoved ob prevzemu mandata (da bodo uredili središče kraja v bolj moderno, ampak hkrati takšno, ki bo ohranjalo bogato tradicijo).

muta bazar (3)

Danes so “mini amfiteater” prvi preizkusili najmlajši krajani, ki so prepevali o zimi, Božiču in željah. Osnovnošolci so nekaj let razlike dokazali tudi tako, da so v repertoar vključili tudi Feliz navidad in zapeli v tujem jeziku. Člani turističnega društva Muta pa so ob novem prizorišču za druženje organizirali božični bazar s ponudbo na stojnicah, kjer so svoje domače in ročno narejene izdelke prodajali lokalni ponudniki in kmetje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.