06:23, čet, 25. Apr

FOTO: Vijoličasti na lovu za 14. zvezdico





Nogometaši NK Maribora se bodo že jutri borili za ponoven naslov državnih prvakov. Po besedah trenerja Darka Milaniča imajo veliko priložnost, da postanejo državni prvaki. 

Vijoličasti se bodo na jutrišnji tekmi v ljubljanskih Stožicah ponovno pomerili z Olimpijo. s trenutno 15 točk prednosti. V kolikor bodo Mariborčani osvojili zmago, bi le ta pomenila naslov državnih prvakov. Tako bi izpolnili “lov za 14. zvezdico” in tako osvojili že štirinajsti naslov državnih prvakov.

V NK Mariboru se sicer zavedajo, da jih jutri čaka derbi, s tem še pomembna tekma, ki jo bo treba odigrati najboljše. Po besedah trenerja Darka Milaniča imajo veliko priložnost, da zelo hitro, veliko tekem pred koncem, postanejo državni prvaki. “Vse bomo naredili, da bomo to priložnost izkoristili. Zavedamo pa se dejstva, da bo nasprotnik želel to naše slavje preložiti na nek drugi dan, tako, da bo tekma sigurno zelo zahtevna,« je dejal Milanič.

nk maribor

Kot je še povedal Milanič na današnji novinarski konferenci, bodo na jutrišnji tekmi na razpolago vsi igralci razen Denisa Šmeja, Marwana Kabhe, ki sta odsotna že dlje časa, ter Dareta Vršiča, ki ga tudi ni v kadru. Kakšna bo tekma jutri pa je Milanič dejal, da je odvisno od od današnjega dne in od vremena. Ob tem je dodal, da je vzdušje v ekipi dobro, ter da so igralci zelo motivirani in dobro razpoloženi.nk maribor

 

Trener vijoličastih od Olimpije jutri pričakuje podobno tekmo, kot je bila pokalna tekma v Stožicah. »V zadnjem času res veliko menjujejo igralce, vendar zadržujejo isto postavitev. Že na segrevanju bomo videli resnico, kaj želijo, kje nas želijo ogrozit. Ne pričakujem pa niti slučajno ekstra ofenzivne Olimpije, ampak bolj Olimpijo, ki bo prežala na to, da nas ogrozi s protinapadom,” ter še dodal: “mislim, da nimajo namena dominirati in nas zelo hitro stret, kar kažejo tudi njihove zadnje tekme.”

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.