00:50, pet, 26. Apr

FOTO, VIDEO: Na ulični četvorki v Mariboru maturant presenetil Pahorja





Ulice in trge več slovenskih mest je danes napolnila poulična četvorka, ki so jo odplesali dijaki zaključnih letnikov srednjih šol. Maturanti so v Mariboru zaplesali na Glavnem trgu, medtem ko so prejšnja leta plesali na Titovem mostu, Trgu Leona Štuklja ali v Mestnem parku. Tokrat je četvorko priredila Plesna šola Salsero s partnerji.

V Mariboru je plesalce in plesalke nagovoril predsednik republike Borut Pahor, ki je mladim zaželel srečo pri uresničevanju njihovih želja. Doživel pa je tudi presenečenje srednješolca.

V Mariboru je na maturantski četvorki sodelovalo 1650 ljudi. “Ko ste bili vi stari eno leto, sem bil kot predsednik državnega zbora pokrovitelj prve maturantske parade leta 2001. Sedemnajst let sem spremljal to živahnost, to življenje, to strast mladih ljudi v Ljubljani in vedno sem si želel, da bi enkrat prišel v Maribor. In zdaj sem tukaj,” je v kratkem nagovoru dejal Pahor, množica pa mu je ob žvižgih piščalk navdušeno zaploskala.

“Tudi vi imate neke želje. Eni bi se radi srečno zaljubili, drugi bi radi imeli čudovite družine, tretji bi radi uspeli v poslu, četrti bi radi bili člani ekipe Nogometnega kluba Maribor. Nobena od teh želja ni neuresničljiva, če ji sledite s svojim srcem in če vas pri tem žene močna strast in nikoli ne obupate. Srečno!” je še dodal Pahor.

Po opoldanski četvorki so maturanti zaplesali še ples na Golico, nato pa je sledilo sproščeno druženje. Številni so priložnost izkoristili tudi za selfi s predsednikom republike.

Fotogalerija:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.