20:35, sre, 24. Apr

FOTO: V Vuzenico se je vrnila nagrada Von Pistor





Po štirih letih prekinitve so v Vuzenici ponovno podelili nagrade Von Pistor. Večer poln glasbe, humorja in nagrajevanja je navdušil Vuzeničane in Vuzeničanke.

51272870_333090880747759_8318008968265859072_n

 

Nagrado Von Pistor so prvič podelili leta 2004 v precej skromnejši obliki, vendar je postala tradicionalna oblika nagrajevanja občanov in občank, ki ime kraja Vuzenica širijo po Sloveniji in izven državnih meja. Podelili so nagrade za preteklo leto v kategorijah naj podjetnik leta, naj kulturnik leta ter naj dogodek.

Nagrado za naj podjetje sta letos prejela Janja in Maksimiljan Šuler s.p., nagrado naj kulturnik je prejel Matevž Župančič, nagrado za naj dogodek leta pa Mojca Haberman za dogodek Dva Triglava.

Podelili so tudi nagrado za naj športnika leta in prehodni pokal.  Naziv naj športnik je letos dobil Jaka Bijol. Predhodni pokal pa je letos šel v roke Plesno-rekreacijske skupine Harmonija.

Prireditev so z izvirnim in avtorskim scenarijem vodili igralci gledališke zasedbe Pitoni z.o.o. Matjaž Jeznik, Jernej Urh in Uroš Medved, glasbeno pa so z živo izvedenimi akustičnimi nastopi nabito polno dvorano razživeli Avtomobili (za to priložnost Marko Vuksanović z domačinoma Matjažem Steržetom in Domnom Gracejem), Okustični in Eva Boto. O zmagovalcih kategorij so odločali občani preko glasovanja po principu -vsako gospodinjstvo en glas. Poleg omenjenih pa so se podelili tudi nagrada za športnika leta, ki jo je pripravila Občina Vuzenica in Von Pistor 2018 za življenjsko delo, ki ga je podelil organizator.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.