08:42, čet, 25. Apr

FOTO: V Rušah ponovno uspešno kresovanje





Po letu premora je v Rušah ponovno zagorel kres. Na glavnem odru se je zvrstilo kar nekaj glasbenih imen, potekal je tudi tradicionalen pohod po Rušah – baklada.

Letos je bilo v Rušah po lanskoletnem premoru ponovno vroče. Zagorel je eden večjih kresov v državi. Vzporedno s tem je potekal tudi tradicionalni pohod z baklami imenovan baklada, ki se ga je udeležilo več 100 ljudi. Spremljala jih je Ruška godba in mažoretke. “Pohod po Rušah je tradicija, s tem  obeležujemo dela prost dan. In prav je, da to počnemo v velikem slogu, saj je danes delo v veliko primerih razvrednoteno,” je dejal eden od dolgoletnih članov godbe.

Kres v Rušah

V velikem slogu je zagorel tudi kres, ki je bil pod stalnim nadzorom gasilcev.

Prizorišče je bilo nabito polno. Množico ljudi pa so zabavali BQL, Ansambel Rosa in Ines Erbus. Obiskovalci so bili izredno veseli, da se je kresovanje vrnilo v Ruše. “Super je, zabavamo se, všeč mi je, da je poskrbljeno za vse okuse in starosti,” je povedala ena od obiskovalk, druga pa dodala: “Tak dogodek nam je lani manjkal, res smo ga pogrešali.” 

Pevca dua BQL sta po nastopu delila majice z avtogrami. Zaradi poplave oboževalk, nekaj razočaranim obrazom ni uspelo priti do podpisa.

Več utrinkov najdete v galeriji spodaj.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.