07:44, pet, 19. Apr

FOTO: Strelsko tekmovanje v Rušah navdušilo





Strelsko društvo I. Pohorski bataljon je v okviru Evropske strelske zveze pripravilo že 23. mednarodno tekmovanje z zračnim orožjem. Letos se je zbralo 8 ekip in 220 športnikov.Tekmovalci so prišli iz Bolgarije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Slovaške, Srbije, celo iz Japonske in seveda Slovenije.

Na sinočnji slavnostni podelitvi nagrad najboljšim tekmovalcem je podelila ministrica za obrambo Andreja Katič, ki je v svojem govoru poudarila pomembnost tekmovanja za prepoznavnost Slovenije in lokalnega okolja. Organizatorje pa je pohvalila za kvalitetno izvedbo tekmovanja.

Ljubo Germič in Andreja Katič
Ljubo Germič in Andreja Katič

Predsednik strelskega društva I. Pohorskega bataljona Ruše Ljubo Germič je dejal, da se je ideja o organizaciji takšnih dogodkov porodila že 23 let nazaj, “ko smo se odločili, da ječ as, da se naši streljači pokažejo tudi širni Evropi. Sčasoma je to postalo tradicija.” Pravi, da so zelo počaščeni, da imajo priložnost gostiti tudi šest dnevno Evropsko tekmovanje meseca marca v Mariboru.

 

Marca EP v streljanju v Mariboru

Po Germičevih besedah marca v Mariboru pričakujejo med 500 in 600 športnikov in okrog 100 spremljevalcev. “To je še en dokaz, da se nam za prihodnost tega športa zagotovo ni potrebno bati. Streljanje spada med šest športov, v katerih je Slovenije prejela olimpijsko medaljo,” pravi Germič.

Strelsko tekmovanje Ruše

Z velikim navdušenjem pa sta pohvale slovenskim organizatorjem in tekmovalcem delila tudi direktorica ruske strelske zveze Anna Leschikova in sekretar finske strelske zveze Risto Aarrekivi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.