12:49, pet, 19. Apr

FOTO: Sabina in Daneja na jutranjem treningu pred odhodom v Rio





Danes smo si na stadionu Poljane ogledali enega izmed zadnjih treningov mariborskih atletinj, Sabine Veit in Daneje Grandovec, ki konec prihodnjega tedna odpotujeta na Olimpijske igre v Rio de Jeneiru. Na jutranjem treningu ju je obiskal tudi župan Mestne Občine Maribor Andrej Fištravec.

zadnje priprave na olimpijske igre 2016 (6)

S pripravami sta tako Sabina kot Daneja v polnem teku še teh zadnjih nekaj dni. Kot pravita, sta dobro pripravljeni. Sabina Veit bo na Olimpijskih igrah tekla na 200 m. “Včeraj sem naredila zadnji težji trening. Za nekaj dni še grem v nedeljo na lažje priprave na Roglo, se pošteno odpočijem in potem odpotujem v Rio,” je danes povedala Sabina. “Na začetku sezone smo si zastavila visoke cilje, vendar so težave s hrbtom preprečile vrhunski dosežek, tako, da je sedaj moj cilj na Olimpijskih igrah, da odtečem letošnji najboljši rezultat.”

Daneja Grandovec
bo na Olimpijskih igrah v Rio de Jeneiru odtekla maraton. “Občutki pred odhodom so dobri. Trenirala sem dobro, tako, da zdaj že sledi faza spuščanja in ‘super kompenzacije,’ ki je zelo pomembna pred maratonom, tako, da lahko potem daš od sebe svoj maksimum. Sicer pa pričakujem pravo olimpijsko vzdušje, mogoče celo malo evforije, enkratno doživetje, zelo močno konkurenco in borbo na progi,” je povedala Daneja.

Župan Andrej Fištravec je danes obiskal jutranji trening mariborskih olimpijk Sabina Veit in Daneja Grandovec, ki bosta prihodnji petek odpotovali v Rio de Jeneiru, na Olimpijske igre 2016. Na srečanju jima je zaželel uspešne nastope in predal značke z grbom Mestne občine Maribor za srečo na olimpijadi. “Sabini, Daneji in Martinu, ki je že na poti želimo veliko športne borbe in štajerske sreče,” je povedal. Ob koncu je še dodal, da “v jeseni sledi celovita prenova atletske steze stadiona na Poljanah, ki bo omogočila boljše pogoje za treninge in tekmovanja na mednarodnem nivoju.”

zadnje priprave na olimpijske igre 2016 (14)

zadnje priprave na olimpijske igre 2016 (12)

zadnje priprave na olimpijske igre 2016 (2)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.