18:26, čet, 25. Apr

FOTO: S kolesom iz Ožbalta v Koper





Člani Športnega društva Ožbalt so tokrat že 12. leto zapored organizirali vožnjo s kolesi na morje. Danes ob 6:15 so se odpeljali iz Ožbalta v Koper.

s kolesom iz ozbalta v koper (19)

Kolesarski podvig, dolg 270 km bo iz Ožbalta v Koper premagalo 26 kolesarjev, nekaj pa se jih bo pridružilo v Ljubljani. Kolesarje bodo vse do cilja spremljale spremljevalne ekipe, ki bodo skrbele, da ti ne bodo lačni ter žejni, včasih pa je treba poskrbeti tudi za psihično podporo.

s kolesom iz ozbalta v koper (1)

Preden so kolesarji odšli na dolgo pot, so se udeležili Svete maše pri kateri so molili za varno in srečno pot do cilja. Pot od Ožbalta do Kopra, dolgo 270 km bodo prekolesarali v dveh dneh. Prva postojanka je danes v Ljubljani, jutri pa bodo pot že nadaljevali do Kopra. Tudi letos so jih na startu nagovorili župani Občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik, Občine Lovrenca na Pohorju Joško Manfreda in Občine Vuzenica Franjo Golob, ki se jim je že drugo leto zapored pridružil na kolesu.

Veliko kolesarjev se tega dogodka udeležuje že več let, saj kot pravijo, gre prijetno druženje, ki ga združijo z rekreacijo.

s kolesom iz ozbalta v koper (16)

s kolesom iz ozbalta v koper (19)

s kolesom iz ozbalta v koper (21)

s kolesom iz ozbalta v koper (22)

s kolesom iz ozbalta v koper (33)

s kolesom iz ozbalta v koper (36)

Druge novice

Comment

  • jože

    22 julija, 2016

    živio srečno vožnjo upam da je sam bog zvami tud meni je želja da prevozi to zanimivo traso saj leta niso pomembna volja in zagnanost pa mogoče drugo leto srečno lep kolesarski pozdrav

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.