PRENOS V ŽIVO

VIDEO: Rušane navdušile mišice
Skoraj gola in zelo mišičasta telesa. Po dvajsetih letih premora
BK REPORTER
Le še en dan in ...več

BK TV SPORED

SREDA 13.12.2017
6.00 Videospoti
6.45 Videostrani
7.30 Videospoti
8.15 Video strani
8.45 Videospoti
9.00 Občinski informator
9.30 Hrana in vino
10.00 30. seja MOM
14.30 V Hramu z muzikanti
16.00 Modro
16.30 Prave babe
17.00 Regionalno: Dobrodelni koncert Koraki za korakce (P)
18.30 Občinski informator
19.00 Hrana in vino
20.00 V MARIBORU SI (P)
21.00 Report
22.00 Dialog
23.00 Poslovni Maribor
23.30 Občinski informator
23.30 Nočni program

ČETRTEK 14.12.2017

6.00 Videospoti
6.45 Videostrani
7.30 Videospoti
8.15 Video strani
8.45 Videospoti
9.00 Občinski informator
9.30 Hrana in vino
10.00 Report
12.30 ŠKL
13.30 Ujemi sanje
15.00 Modro
15.30 Starodobniki
16.00 Četrtkova podoknica
17.30 V MARIBORU SI
18.30 Občinski informator
19.00 Hrana in vino
19.30 Modro
20.00 NA GLAS (P)
21.00 Poslovni Maribor (P)
21.30 Regionalno: Dobrodelni koncert Koraki za korakce
23.00 Občinski informator
23.30 Nočni program

 

FOTO: Po Mariboru in okolici sinoči klestilo neurje

Sinoči se je na območju Maribora, širše Štajerske in Pomurske regije razbesnelo neurje. Močan veter ob obilnih padavinah, ponekod točo, je odkrival strehe, podiral drevesa, zalival kleti, tisoči so ostali brez elektrike.

SPIN – portal Uprave RS za zaščito in reševanje je še danes (pre)poln obvestil o naravnih ter drugih nesrečah v severovzhodnem delu Slovenije.

Vir: http://spin.sos112.si

Vir: http://spin.sos112.si

Praktično vso noč so posredovali prostovoljni in poklicni gasilci, kakor tudi dežurni in terenski delavci Elektra Maribor. Trenutno stanje kaže, da je bil na SPINu največkrat zabeležen vetrolom. Podrta drevesa in električni drogovi so marsikje onemogočali cestni promet, prav tako je določene odseke cest zalila meteorna voda. Gasilci pa so črpali vodo tudi iz kleti ter gospodarskih poslopij.

Meteorna voda je zalivala kleti. Foto: bralka S.Z.

Meteorna voda je zalivala kleti. Foto: bralka S.Z.

V dveh urah skoraj 200 klicev
Tudi mariborski policisti so imeli precej dela, saj so med 19. in 21.30 prejeli skoraj 200 interventnih klicev. Največ težav so povzročala podrta drevesa, ki so padla na cesto ali poškodovala vozila ter drugo premoženje ljudi. “Kljub opozorilom, da je ustavljanje na avtocesti in hitri cesti, v predorih ali pod nadvozi izredno nevarno, smo bili obveščeni, da so nekateri vozniki ustavljali v predorih in s tem ogrozili svojo varnost ter varnost drugih prometnih udeležencev,” so sporočili iz Policijske uprave Maribor. K sreči hujših prometnih nesreč v tem času niso zabeležili.

Razdejanje na mariborski tržnici ter parkih
Orkanski veter, ki je spremljal včerajšnje večerno neurje v Mariboru in okolici, je največ škode povzročil v Mestnem in Magdalenskem parku ter na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu. Medtem ko je v Mestnem parku padlo šest dreves, po prvih ocenah pa jih bo dodatnih 7 potrebno iz varnostnih razlogov prav tako posekati, je veter podrl en dežnik na osrednji tržnici, na dodatnih šestih pa zvil nosilce do te mere, da so praktično neuporabni. Veter je lomil veje tudi na drevesih v Magdalenskem parku, kjer smo najbolj nevarne dele parka že zaprli oz. zavarovali z varnostnim trakom.

Eno od zlomljenih dreves v Mestnem parku.

Eno od zlomljenih dreves v Mestnem parku.

Prve ekipe Snage so bile na terenu že pozno zvečer, le slabo uro zatem, ko se je vreme v Mariboru za silo umirilo. S pomočjo gasilcev so naši zaposleni odstranjevali padla drevesa na Tomšičevem drevoredu, prav tako pa v grobem počistili center mesta, kjer so bile najvidnejše posledice neurja tako odstranjene že v zgodnjih jutranjih urah.

Danes imamo na terenu vse razpoložljive enote, vendar bo trajalo kakšen dan, preden bomo odstranili in počistili vse vejevje in ostalo nečistočo, ki jo je napihal veter. Mestni park je sicer varen, a ob močnejšem vetru odsvetujemo sprehajanje pod krošnjami dreves, prav tako bomo v naslednjih dneh s pomočjo arboristke Tanje Grmovšek pripravili načrt sanacije vprašljivo varnih dreves, ki lahko padejo že ob naslednjem močnejšem vetru“, so sporočili s Snage. Osrednja tržnica obratuje nemoteno, zaposleni delavci Snage pa na vseh lokacijah, kjer je neurje pustilo posledice, odstranjujejo polomljene veje in pometajo ostalo nečistočo.

Vreme ostaja spremenljivo
Po polnoči se je nevihtno vreme nekoliko umirilo, kljub temu pa ga še ni povsem konec. Kot napovedujejo na Agenciji za okolje, bo danes dopoldne še spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Popoldne bodo padavine povečini ponehale, prehodno se bo delno zjasnilo. Ponoči se bo oblačnost spet povečala, sobota pa bo povečini oblačna s krajevnimi padavinami.

Galerija