01:01, čet, 25. Apr

FOTO: Otroci predčasno preizkušali igrišča





Anonimna bralka nas je obvestila, da se na gradbišču Centra urbanih športov v Rušah že igrajo otroci. Preverili smo informacijo. V času našega obiska, smo na igrišču za nogomet in na bodočem skate parku videli med 5 in 7 otrok, ki se sicer tam še ne bi smeli zabavati. Je pa je to hkrati pokazatelj, da so nove športne površine zaželene.

ruse, sport, urbani

Center urbanih športov dobiva končno podobo. Nekdanje asfaltirano in dotrajano igrišče s polomljeno tribuno, razširjajo in modernizirajo v združeni športni kompleks za več disciplin in zvrsti. Očitno se je potreba, ki so jo prepoznali na Občini Ruše izkazala za realno, kajti radoživi otroci so nekaj novih površin že preizkušali, čeprav še ne bi smeli.

ruse, sport, center

Ker so posamezni deli kompleksa še vedno v fazi gradbišča, je na zaščitno ograjo pripeto varnostno obvestilo.

obvestilo

Otvoritev predvidoma aprila
Glede na to, da si najmlajši očitno zelo želijo (še nastajajočih) zunanjih športnih površin, smo na Občini Ruše preverili, kdaj bo projekt zaključen. “Otvoritev Centra urbanih športov je res predvidena za april, ampak se bomo zelo potrudili, da bo čimprej, ker zdaj počasi se že začenjajo lepi dnevi“, nam je po telefonu povedal župan Občine Ruše Uroš Razpet.

ruse, sport, center urbanih sportov

Seznanili smo ga, da nekateri otroci že preizkušajo nekatera igrišča, kar je sicer pozdravil, ker se s tem že predčasno kaže interes in povpraševanje za nove športne površine. “Dodati pa je treba, da kompleks še ni dokončan“, je opozoril, zato previdnost najbrž ne bi bila odveč.
center urbanih sportov ruse

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.